News

Câți bani a câștigat primarul unui oraș important din țară. E printre cei mai bogați edili și are acțiuni la Netflix, Samsung și Telekom

Averea deținută de primarul unui oraș important din țară a sporit semnificativ în 2021. Acesta este printre cei mai bogați edili și deține acțiuni la Netflix, Samsung și Telekom.
21.06.2022 | 12:41
Cati bani a castigat primarul unui oras important din tara E printre cei mai bogati edili si are actiuni la Netflix Samsung si Telekom
Câți bani a câștigat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. E printre cei mai bogați edili și are acțiuni la Netflix, Samsung și Telekom. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ajuns în urmă cu aproape două decenii în Timișoara, Dominic Fritz a fost una dintre marile surprize la alegerile locale din 2020. Acesta l-a învins pe edilul în funcție Nicolae Robu în scrutinul pentru postul de primar.

Câți bani a câștigat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. E printre cei mai bogați edili și are acțiuni la Netflix, Samsung și Telekom

Presa locală scrie că, la un an după instalarea în postul de edil în orașul de pe Bega, averea lui Dominic Fritz a sporit.

ADVERTISEMENT

Astfel, în 2021 în contul său a apărut un teren, în timp ce o locuință apare în dreptul numelui soției sale, conform declarației de avere actualizate depuse de primarul Timișoarei.

La capitolul venituri din salarii, edilul USR a notat în document suma de 165.116 lei, notează publicația DeBanat.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că în declarația de avere actualizată apare o vila cumpărată pe strada Eneas, casa fiind pe numele soției sale, iar terenul pe numele său..

În plus, primarul de origina germană al celui mai important oraș din Banat este investitor în acțiuni. El are titluri de acționar la mai multe firme cu nume: Netflix, Samsung, Siemens sau Telekom.

ADVERTISEMENT

Cine este soția lui Dominic Fritz și ce venituri a realizat în anul precedent

Dacă e să vorbim de veniturile soției lui Fritz, Yiran Lin, aceasta a câștigat mai mult ca soțul, adică 132.248 de dolari, în calitate de angajat al ONU.

Dacă tragem linie, observă că edilul Timișoarei a avut un venit lunar de 13.800 de lei, în timp ce soția sa a încasat puțin peste 11.000 de dolari, în medie, pe lună.

ADVERTISEMENT

Yiran Lin, soția edilului Dominic Fritz, are 37 de ani și vine din Tianjin, China. Lin are funcția de diplomat ONU.

O prezență discretă în spațiul public, Yiran Lin a fost alături de Dominic Fritz în special în seara alegerilor, când l-a însoțit să celebreze rezultatul în Piața Victoriei.

Reamintim că Fritz a fost ales primar al Timișoarei în septembrie 2020, cu 49,19% din voturi.

ADVERTISEMENT
Tags: