Sporturi

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimile Australian Open. Cec de peste 200.000 de dolari

25.01.2020 | 06:23
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in optimile Australian Open Cec de peste 200000 de dolari
ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut calificarea în optimile turneului de Grand Slam de la Melbourne, după victorie în minimum de seturi cu Yulia Putintseva. Pentru succesul din turul trei, favorita patru de la Australian Open a primit un cec în valoare de 207.000 de dolari americani.

Simona Halep a trecut de Yulia Putintseva

Simona Halep a ajuns în optimile de finală ale Australian Open fără să cedeze niciun set în primele trei tururi, unde a jucat cu Jennifer Brady, Harriet Dart și Yulia Putintseva.

ADVERTISEMENT

După victoria obținută în fața sportivei din Kazahstan (38 WTA), Simona Halep a primit din partea organizatorilor un cec în valoare de 207.000 de dolari americani.

Odată cu meciurile din optimi, premiile oferite la Australian Open cresc considerabil, calificarea în sferturi fiind răsplătită cu 363.000 de dolari. Dacă va ajunge în „careul de ași” de la Melbourne, Simona Halep va câștiga alte 720.000 de dolari, în timp ce repetarea performanței din 2018, când a ajuns în finala pierdută cu Caroline Wozniacki, îi va aduce sportivei din România 1.400.000 de dolari americani.

ADVERTISEMENT

Dacă se va impune în premieră la Melbourne, Simona ar primi un premiu de 2.800.000 de dolari, sumă record pentru Australian Open.

Cinci jucătoare din top 10 au fost eliminate

Rezultatele înregistrate în turul trei i-au crescut Simonei Halep șansele de a reuși să câștige turneul de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Cinci dintre principalele 10 favorite de la Australian Open au părăsit prematur competiția, Ashleigh Barty, Simona Halep și Petra Kvitova fiind singurele care au reușit să se impună, în timp ce Elina Svitolina și Elise Mertens încă nu au disputat meciurile din turul trei, unde le vor întâlni pe Garbine Muguruza, respectiv Cici Bellis.

Karoline Pliskova, favorită doi la Melbourne, a cedat în două seturi, ambele decise în tiebreak, cu Anastasia Pavlyuchenkova, iar Naomi Osaka, campioana ediției din 2019, a fost învinsă de Cori Gauff.

ADVERTISEMENT

Belinda Bencic, favorită șase, nu a avut nicio șansă cu Anett Kontaveit, scor 0-6, 1-6, în timp ce Serena Williams și Madison Keys au pierdut cu Qiang Wang și Maria Sakkari.

Pentru un loc în sferturi, Simona Halep va lupta cu învingătoarea meciului dintre Elise Mertens și Cici Bellis.

ADVERTISEMENT