Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Câţi bani ar primi jucătorii naţionalei României dacă se vor califica la EURO 2024! Ce sistem de premiere are FRF. Video exclusiv

Jucătorii naţionalei României ar putea să împartă bani grei dacă se vor califica la EURO 2024. Cum arată sistemul de premiere al FRF.
16.06.2023 | 08:00
Cati bani ar primi jucatorii nationalei Romaniei daca se vor califica la EURO 2024 Ce sistem de premiere are FRF Video exclusiv
Banii pe care jucătorii naţionalei României i-ar putea primi pentru calificarea la EURO 2024
ADVERTISEMENT

Naţionala României se pregăteşte de a doua dublă din preliminariile EURO 2024, cu Kosovo şi Elveţia, ambele deplasări foarte importante pentru atingerea obiectivului, calificarea la turneul final din Germania. La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a dezvlăuit sistemul de premiere al jucătorilor în cazul unei calificări la EURO 2024.

Banii pe care jucătorii naţionalei României i-ar putea primi pentru calificarea la EURO 2024

România nu s-a mai calificat la un turneu de final de Campionat European din 2016, iar obiectivul selecţionatei lui Edi Iordănescu este să repete performanţa din urmă cu şapte ani. Andrei Vochin a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre banii pe care i-ar primi jucătorii naţionalei României dacă îşi vor atinge obiectivul, iar sistemul de premiere va fi acelaşi ca la calificarea din 2016.

ADVERTISEMENT

“Jucătorii au luat pentru calificarea la Campionatul European (n.r. EURO 2016) cred că 140.000 sau 160.000 de euro. Pentru toată campania şi asta a fost suma pe care au luat-o cei care au jucat toate minutele. Acum este acelaşi algoritm. Pentru această campanie încă nu se ştie, dar de regulă este o sumă în jur de 8.000.000 de euro (n.r. premiul total oferit de UEFA pentru fiecare selecţionată calificată).

La precedenta calificare, toate cheltuielile, primele jucătorilor, primele antrenorilor şi deplasările, au însumat 5.500.000 de euro, din care jucătorii au luat 3.300.000. Mai mult de jumătate ajung la jucători. Din suma totală, jucătorii iau peste 30%. Probabil acum va fi 3.500.000 de euro, chiar 4.000.000″, a spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Nu doar jucătorii ies în câştig. Cluburile încasează bani pentru jucătorii care merg la EURO 2024

Pentru fiecare turneu final, UEFA şi FIFA plătesc anumite sume către cluburile care au jucători convocaţi la naţională pentru respectiva competiţie. Practic, în funcţie de categoria în care se află clubul (1, 2 sau 3) suma este diferită.

La EURO 2020, cluburile din categoria 1 au primit câte 7.231 de euro pe zi pentru fiecare jucător participant la turneul final. La categoria 2, suma a fost de 4.821 de euro, în timp ce la categoria 3 plata a fost de 2.410 de euro. Banii sunt plătiţi din prima zi în care jucătorul vine la naţională, nu mai devreme de 14 zile înainte de primul meci de la turneul final, şi până când naţionala din care face parte este eliminată.

ADVERTISEMENT

Câţi bani a câştigat România la EURO 2016

Pentru participarea la EURO 2016, naţionala României a încasat 8.000.000 de euro, la care s-au mai adăugat încă 500.000 de euro. Banii în plus au venit din remiza obţinută de tricolori în meciul cu Elveţia, scor 1-1. Dacă ar fi câştigat un meci la turneul final din Franţa, selecţionata ar mai fi primit încă 1.000.000 de euro.

Suma de premiere pentru participarea la turneul final a crescut la EURO 2020, când fiecare selecţionată a încasat 9.250.000 de euro. O remiză în grupele turneului jucat în 2021 a fost premiată cu 750.000 de euro, în timp ce victoria a adus 1.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult ca sigur, UEFA va oferi o sumă mai mare de 9.250.000 de euro pentru fiecare participantă de la EURO 2024. De asemenea, câştigurile obţinute pentru rezultatele din faza grupelor şi în fazele eliminatorii ar urma să crească.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai...
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai profitabile plantaţii. A investit 100.000 de euro
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului