News

Câți bani câștigă un însoțitor de bord în 2024. Ce sumă primește pe lună o stewardesă de la Wizz Air

Câți bani câștigă un însoțitor de bord în 2024. Suma importantă pe care o primește lunar o stewardesă de la compania Wizz Air.
20.04.2024 | 14:32
Cati bani castiga un insotitor de bord in 2024 Ce suma primeste pe luna o stewardesa de la Wizz Air
Câți bani câștigă lunar un însoțitor de bord în 2024. Suma încasată deo stewardesă de la Wizz Air. Sursa foto: Facebook / Wizz Air
ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă un însoțitor de bord în 2024. O stewardesă angajată la compania Wizz Air primește lunar o sumă destul de importantă. La acest venit se adaugă foarte multe alte avantaje.

Câți bani câștigă lunar un însoțitor de bord în 2024. Suma încasată de o stewardesă de la Wizz Air

Pentru cei cărora le place să călătorească și să vadă mai multe zone din lume, meseria de însoțitor de bord este, fără îndoială, locul perfect în care pot îmbina utilul cu plăcutul.

ADVERTISEMENT

Jobul de însoțitor de bord este unul dintre cele mai căutate din lume. Cei care și-l doresc trebuie să fie conștienți de faptul că vorbim despre un loc de muncă foarte bine plătit, pe de o parte, dar și stresant și care necesită numeroase abilități, pe de altă parte.

Și în România, foarte mulţi cetățeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să-şi schimbe actualul job îşi îndreaptă atenţia către un loc de muncă precum cel de însoțitor de bord.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, cei care caută astfel de poziții se întreabă automat ”Câți bani câștigă lunar un însoțitor de bord?”. Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de compania pentru care doriți să lucrați.

La cele low-cost, salariile sunt incomparabile cu giganții din domeniu. De exemplu, la Wizz Air, în 2022, cel mai mic salariu brut începea de la 45.060 lei pe an (3.655 lei pe lună) și putea ajunge și la 48.848 lei pe an (4.080 lei pe lună) pentru însoțitorii de zbor mai experimentați.

ADVERTISEMENT

În prezent, în 2024, veniturile sunt mai mari. Salariul se situează între 1.000 si 1.500 de euro pe lună. Acesta este compus din salariu de bază, diurnă și comision din vânzările efectuate la bord.

E important de subliniat că există și beneficii adiționale. Aici intră oportunitățile de avansare în carieră, trainingul gratuit si biletele reduse pentru angajați și familia acestora.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de companii aeriene mult mai importante, veniturile cresc considerabil. De exemplu, la Emirates câştigul lunar, în cazul stewardeselor, se poate încadra în intervalul 2.000-2.500 de euro.

Cum poți să devii însoțitor de zbor

Cei care optează pentru cariera de însoțitor de bord trebuie să știe lista de condiții pe care trebuie să le îndeplinească. Iată-le mai jos:

  • Trebuie să aibă peste 18 ani
  • Să aibă bacalaureatul
  • Să cunoască bine și să vorbească bine limba engleză
  • Să aibă o anumită înălțime pentru a ajunge cu mâna până șa 210 cm pentru a închide trapa aeronavei
  • Să știe să înoate cel puţin 50 de metri fără niciun ajutor
  • Să nu aibă tatuaje în locuri vizibile.

Dacă ne referim strict la angajații Wizz Air, trebuie spus că ei au la dispoziție o listă extinsă de beneficii:

  • Deplasări nelimitate ale personalului: preț fix la bilete cu reducere pentru angajați
  • Bilete reduse pentru partenerul de călătorie
  • Bilete bonus: mai multe bilete bonus sunt distribuite pe an
  • Membrilor echipajului li se asigură mese proaspete și apă pentru fiecare serviciu
  • Program anual de stimulare cu diferite premii pentru membrii echipajului: excursii, produse, cină la un restaurant
  • Reduceri pentru membrii echipajului la facilitățile din aeroport (restaurante, magazine, duty free, cafenele)
  • Reduceri la o serie de companii partenere (închirieri auto, hotel, sală de sport etc.).
ADVERTISEMENT