News

Câți bani costă să închiriezi o cameră în Cluj în perioada Untold. Prețul depășește chiria pe o lună pentru un apartament cu 3 camere

Chiria pentru o cameră de cămin pe perioada Untold 2022 a ajuns să fie mai mare decât chiria pe o lună întreagă pentru un apartament cu trei camere. 4 nopți de cazare ajung să coste 3.000 de euro în oraș.
13.07.2022 | 22:26
Cati bani costa sa inchiriezi o camera in Cluj in perioada Untold Pretul depaseste chiria pe o luna pentru un apartament cu 3 camere
Chiriile la Cluj au explodat pe perioada Untold 2022. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cluj-Napoca profită la maximum de festivalul Untold, astfel că o cameră la un cămin studențesc din oraș a ajuns să se închirieze cu 500 de euro pentru patru zile de festival. Cu aceeași sumă, o familie din Cluj închiriază un apartament cu trei camere într-o zonă bună a localității.

Chiria pentru Untold a explodat la Cluj-Napoca

Mai sunt doar trei săptămâni până la debutul Untold 2022, care va dura patru zile. Conform Monitorul de Cluj, o cameră de cămin în complexul studențesc Hașdeu ”valorează” 500 de euro pentru perioada Untold. Câteva nopți într-un apartament cu trei camere se ”închiriază” la 3.000 de euro, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit Stiri de Cluj, pachetul la un hotel de cinci stele din oraș pentru patru nopți de cazare cu mic dejun inclus, în perioada 4-8 august, a ajuns să valoreze 15.000 de lei în cameră dublă standard.

Prețul sare la 17.000 de lei într-o cameră dublă premium. Într-adevăr, hotelul este amplasat la 50 de metri de Cluj Arena, locul unde vor avea loc concertele, însă prețul pare exagerat, consideră clujenii.

ADVERTISEMENT

Prețurile ridicate par justificate de numărul mare de oameni care vor ajunge la Cluj cu ocazia festivalului, peste 100.000.

Untold a fost inclus în topul celor mai importante festivaluri din lume. În Top 5 festivaluri incluse la secțiunea Electronic Music Festival, Untold este însoțit de Tomorrowland (Belgia), Ultra Music Festival (Miami), Electric Daisy Carnival (Las Vegas) și Lollapalooza (Brazilia).

ADVERTISEMENT

Analiza a fost făcută de platforma Vibrate, care a analizat 500 de festivaluri din lume. Au fost luate în considerare numele artiștilor prezenți la eveniment, precum și prețul biletelor și al abonamentelor.

”UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, își va deschide porțile în 2022, între 4 și 7 august. Timp de 4 zile și 4 nopți, sute de mii de fani din întreaga lume vor păși în tărâmul magic din Cluj-Napoca să se distreze alături de cei mai buni artiști internaționali ai momentului și nu numai”, au transmis organizatorii festivalului.

ADVERTISEMENT