News

Câţi bani face un român, ca şofer Uber în Spania. “Banii ăştia îi iei în ţară, dacă eşti meseriaş”

Un român care s-a lăudat pe TikTok cu banii câştigaţi în Spania din activitatea de ride-sharing a fost imediat taxat de internauţi,
30.09.2023 | 18:53
Cati bani face un roman ca sofer Uber in Spania Banii astia ii iei in tara daca esti meserias
Românul a câştigat 450 de euro într-o săptămână Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Uber este cea mai mare companie de ride-sharing din lume, iar mulţi români plecaţi în străinătate au ales să facă bani ca şoferi în această nişă de transport alternativ. Iar câştigurile nu sunt deloc de neglijat.

Românul a lucrat cinci zile şi jumătate într-o săptămână

Piața de ridesharing a cunoscut o creștere uriașă în ultimii ani. Aplicațiile de partajare a călătoriei permit consumatorilor care au nevoie de o călătorie să solicite una instantaneu prin intermediul smartphone-ului lor. În Spania există mai multe companii de ride-sharing, Uber fiind însă cea mai mare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Statista, în primul trimestru al anului 2023, la nivel global, 130 de milioane de oameni au folosit aplicația Uber cel puțin o dată pe lună. Această cifră a reprezentat o creștere de 7,7% față de primul trimestru din 2022.

Compania generează miliarde de dolari în fiecare an, dar cât de profitabilă este pentru șoferi? Un român care lucrează în Spania şi-a împărtăşit pe TikTok experienţa de şofer Uber şi a dezvăluit cât câştigă.

ADVERTISEMENT

“Hai să vă număr banii pe care i-am câștigat în Spania într-o săptămână, de luni până sâmbătă la ora 1 după amiaza. Deci aceștia sunt banii făcuți în șase zile și înmulțiți voi cu patru: 450 înmulțit cu 4 vine 1.800 de euro.

Pentru cei care spun că în Spania nu se câștigă bani vreau să vă spun să vă gândiți de două ori. Gândiți-vă că banii ăștia sunt banii mei curați. Poate că am cheltuit undeva la 30 de euro pe motorină, dar mai mult nu am cheltuit. Banii ăștia îmi rămân mie curați”, a povestit românul, pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Click aici pentru a vedea clipul postat de şoferul român pe TikTok

Reacţiile au fost dintre cele mai deverse, dar majoritatea celor care au comentat i-au tăiat elanul, nefiind deloc impresionaţi de suma câştigată de acesta.

“Taxe la stat mai plătim și noi sau nu avem nevoie de pensie la bătrânețe?” şi “1800 Euro -30 pe săptămâna (120€) motorină =1680 mâncare 200€=1480 undeva la 6000 lei, banii ăștia îi iei în țară pe șantier dacă ești meseriaș”, sunt doar câteva dintre critici.

ADVERTISEMENT

Spre comparaţie, potrivit portalului Salary.com, șoferii Uber din Statele Unite câștigă un salariu mediu de 38.302 de dolari pe an (aprox. 3.200 dolari/lună), dar sumele oscilează de obicei între 31.802 dolari (2.650 dolari/lună) și 46.702 dolari (aprox. 3.900 dolari/lună). Aceste cifre sunt doar o estimare, deoarece câștigurile șoferilor Uber depind de locația și orele în care sunt disponibili pentru a conduce.

ADVERTISEMENT