Life

Cât câștigă un șofer de Uber din București? Salariul pe o săptămână este impresionant

Câți bani primește pe săptămână un șofer de Uber din București? Suma primite pentru cursele făcute zilnic nu este deloc mică.
31.05.2023 | 23:07
Cat castiga un sofer de Uber din Bucuresti Salariul pe o saptamana este impresionant
Suma impresionantă pe care un șofer de Uber din București o câștigă săptămânal. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cât câștigă un șofer de Uber după o săptămână de condus un București. Un bărbat a făcut publice veniturile obținute din ridesharing si a creat vâlvă pe internet, deoarece suma este impresionantă.

Cât câștigă săptămânal un șofer de Uber din Capitală

În ultimii ani, serviciile de ridesharing au fost din ce în ce mai căutate și în țara noastră. Oamenii apelează mai degrabă la acestea atunci când trebuie să ajungă undeva, iar în Capitală, atunci când șoferii STB au intrat în grevă,  cei care fac Uber au avut numai de câștigat. 

ADVERTISEMENT

Astfel că, multe persoane se întreabă cât câștigă un șofer de Uber în București, având în vedere că face chiar zeci de curse într-o singură zi. Un bărbat a făcut un bilanț al veniturilor acumulate după o săptămână de muncă, în care, la fel ca orice angajat a avut un program zilnic de opt ore.

Totuși, la final, calculul a demonstrat că un șofer de Uber din București ia de trei ori mai mulți bani pe care un lucrător din alt domeniu o încasează lunar. Cei care au văzut postarea acestuia au reacționat imediat.

ADVERTISEMENT

Un număr mare de persoane s-a arătat de faptul că muncesc în condiții mult mai grele și au salarii mult mai mici decât un șofer, iar banii pe care îi au nu le ajung nici măcar pentru a-și acoperi toate cheltuielile.

Cât costă o cursă cu Uber în București

„Venituri pe Uber în București: 2.500 Ron pe săptămână, cu ore fix că la un job normal. Poza e primită de la un șofer de Uber care mi-a trimis toată secvența lui săptămânală.

ADVERTISEMENT

Face suma asta consistent. Majoritatea trag mai mult. Bagă nu 8, ci 9-10 ore pe zi plus un pic în weekend și sunt activi și pe Bolt. Se ajunge așa la 13.000 RON pe lună”, a scris cineva în mediul online, conform româniatv.net. 

Venitul net minim pe care un șofer de Uber îl poate face pe zi este unul considerabil. Sumele încep de la 100 de lei, iar în funcție de orele lucrate ajunge să câștige și 4000 de lei. Nu e de mirare, având în vedere că o cursă costă între 25 și 100 de lei, în funcție de kilometri și oră.

ADVERTISEMENT

Totuși, șoferii de Uber plătesc și numeroase taxe. Astfel că, uneori, le rămân puțini bani. „Fac ridesharing în TM. Plătesc: chiria mașinii 525 lei/săptămână, taxe la stat (min 320 lei/sapt), 10% comision pentru flota din încasări, combustibil aproximativ 120 lei/zi (la 220- 240 km/zi), spălatul mașinii!

La 40 de ore/ săptămână faci într-o perioadă bună, 2000 lei, din care scazi valorile menționate mai sus! După astea 40 de ore încep să lucrez pentru mine, de fapt!! Ca să rămân cu 1000 de lei în mână trebuie să lucrez măcar 60 de ore /săptămână”, a spus o șoferiță de Uber referitor la câți bani în rămân.

ADVERTISEMENT
Tags: