News

Câți bani îți dă Revolut dacă ții banii în cont! Dobânzi uriașe la noile depozite

Revolut Bank va lansa în România primul său produs de economisire cu dobândă, iar conturile de economii pot fi accesate direct din aplicație.
26.02.2024 | 11:31
Cati bani iti da Revolut daca tii banii in cont Dobanzi uriase lanoiledepozite
Câți bani îți dă Revolut dacă ții banii în cont! Dobânzi uriașe la noile depozite
ADVERTISEMENT

Cei de la Revolut se laudă cu o dobândă brută anuală de 4.25% la a depozitele în lei deschise în conturile de economii oferite direct în aplicație de Revolut Bank UAB. Trebuie menționat că aceste conturi de economii sunt accesibile la orice oră pentru retrageri sau depuneri, iar dobânda se acumulează zilnic.

Revolut lansează conturile de economii cu dobânzi preferențiale

Totuși, chiar dacă noul tip de produs este disponibil pentru toate planurile Revolut, dobânda diferă în funcție de planul deținut. În România aproximativ 3,5 milioane de clienți se vor bucura de această dobândă specială oferită de Revolut. Totuși, dobânzile diferă în funcție de plan și pot fi de doar 2,50% pentru cel Standard.

ADVERTISEMENT

”Cu ocazia lansării, Revolut Bank UAB va oferi o dobândă anuală la depozitele în lei păstrate în conturile sale de economii diferențiată în funcție de tipul de plan deținut de client: Standard 2,50% p.a. (per annum), Plus 2,50% p.a., Premium 3% p.a., Metal 3,75% p.a. și Ultra 4,25% p.a. Clienții care doresc să obțină dobânzi mai mari pot trece la un plan superior, din doar câteva apăsări de ecran, în aplicație”, transmit cei de la Revolut.

Clienții care vor să depună fonduri și să primească dobânda promisă, este necesar ca aplicația să fie actualizată la cea mai recentă versiune a ei. Ulterior, din categoria Conturi, trebuie selectat ”Adaugă cont nou / economii”, de unde se va deschide un cont în lei, purtător de dobândă. Cu siguranță oamenii trebuie să știe că cei de la Revolut promit că toate economiile vor fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

”Conturile de economii Revolut permit adăugarea de noi sume la fondurile deja strânse sau retragerea cu ușurință a fondurilor de către client, dobânda se acumulează zilnic, iar economiile sunt protejate. Depozitele în lei deținute la Revolut Bank UAB sunt garantate prin Schema de Garantare a Depozitelor”, se mai arată într-un comunicat de presă al companiei.

Revolut vine în ajutorul românilor care vor să facă economii

Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala România, a comentat lansarea acestui tip de serviciu pentru piața din România. “Revolut Bank UAB continuă să își diversifice oferta de produse pentru clienții din România, ca un adevărat cont bancar principal. Dacă până acum clienții își țineau economiile în aplicația Revolut în conturi care nu aduceau dobândă, de acum înainte ei vor putea beneficia de dobânzi de până la 4,25%3 pe an, pentru economiile în lei deținute în conturile de economii din aplicație.

ADVERTISEMENT

Clienții vor obține astfel și mai mult de la fondurile lor, vor putea adăuga imediat bani în conturile de economii sau vor putea retrage fonduri oricând doresc, în timp ce dobânda fixă acordată se va acumula în fiecare zi”, a subliniat Gabriela Simion. Revolut vrea astfel să vină în ajutorul românilor care nu obișnuiesc să economisească.

Statistic, unul din cinci români nu a pus niciodată bani deoparte, și doar 13% au reușit să economisească între 500 și 1.000 de lei lunar, iar 7% între 1.000 și 2.500 de lei. Între timp, 4% își permit să pună deoparte 2.500 de lei lunar, iar restul românilor au mari probleme când vine vorba despre economii.

ADVERTISEMENT

Cât despre instrumentele folosite de români pentru economii, 35% preferă depozite de economii între 3 și 12 luni, după care conturi de economii (29%) și obligațiunile de stat (25%). Cât despre tineri, majoritatea se chinuie să economisească lunar mai mult de 500 de lei, în timp ce bătrânii au dificultăți în a economisi chiar și 250 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: