Life

Câți bani plătești lunar pentru o Dacia Duster, dacă o cumperi în leasing pe 4 ani. Cât e rata, de fapt

Câți bani poți să scoți din buzunar lunar pentru o Dacia Duster, dacă alegi să o cumperi în leasing pe patru ani. Cât este rata, de fapt.
10.09.2023 | 08:00
Cati bani platesti lunar pentru o Dacia Duster daca o cumperi in leasing pe 4 ani Cat e rata de fapt
Câți bani plătești lunar pentru o Dacia Duster cu leasing. Foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Câți bani plătești lunar pentru o Dacia Duster, dacă alegi să o cumperi în leasing. Care este rata pe care trebuie să o achiți pentru această mașină.

Câți bani plătești lunar pentru o Dacia Duster cu leasing

Sunt mulți români care preferă să ia o mașină în leasing, din varii motive. Unul este că pot avea și opțiunea unui leasing operațional. Este vorba despre un fel de închiriere pe perioada prevăzută de contract a mașinii în cauză.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, pentru o mașina Dacia Duster luată în leasing vei plăti 575 de euro pe lună.

Dacă aduni costurile, atunci vei realiza că prin leasing vei scoate mai mult din buzunar decât costă mașina propriu zisă.

Adică în patru ani ai cheltui 27.000 de euro pentru o Dacia luată leasing, în condițiile în care ea costă sub 22.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Orice legat de maşină şi de funcţionarea ei poate fi inclus în rata de leasing operaţional astfel încât clientul va primi o singura factură pe lună în care va include tot, inclusiv combustibilul consumat”, a declarat Bogdan Speteanu, director firmă de leasing, conform Observator.

Câte mașini erau luate în leasing anul trecut

Cifrele pentru cei care preferă să ia mașini în leasing a crescut față de alți ani. Au fost luate circa 80.000 de mașini în leasing operațional la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, sunt mulți care nu vor să plătească în plus doar pentru a avea leasing, așa că vor propria mașină. Cu credit sau cu banii personali, ei preferă să devină proprietarii din acte ale acesteia. Cei care au firme pot să cumpere mașinile în leasing, cu un avans.

“Persoanele fizice merg întotdeauna pe partea de creditare, auto sau credite de nevoi personale, iar persoanele juridice pot opta pentru leasing finaciar se plăteşte un avans la început urmând să fie plătite ratele pentru achiziţionarea bunului, la sfârşit rămâi proprietar”, a declarat Alex Enişor, broker auto.

ADVERTISEMENT