Life

Câți bani plătești, pe lună, pe o Dacia Spring, dacă o cumperi în leasing pe 5 ani. Aceasta este rata fixă în 2024

Cât ajunge să plătească un român pentru o Dacia Spring achiziționată prin leasing. Există mai multe planuri de finanțare pentru toate buzunarele.
17.02.2024 | 08:00
Cati bani platesti pe luna pe o Dacia Spring daca o cumperi in leasing pe 5 ani Aceasta este rata fixa in 2024
Cât plătești pentru o Dacia Spring achiziționată prin leasing. Sursa foto: Dacia, Canva
ADVERTISEMENT

Leasingul reprezintă o variantă avantajoasă pentru românii care vor să intre în posesia unui nou autoturism. Metoda de finanțare este din ce în ce mai mult pe placul șoferilor, care preferă să plătească rate lunare, decât să achite toată suma. Iată ce trebuie să știe toți cei care au de gând să facă acest pas.

Leasingul, metoda preferată de români atunci când vine vorba de achiziționare mașinilor

Leasingul a câștigat teren în ultimii ani. Românii au primit cu brațele deschise variante achiziționării unei mașini în rate. De la cele mai scumpe, la cele mai ieftine, aproape toate autoturismele pot fi cumpărate prin leasing.

ADVERTISEMENT

În general, atunci când vine vorba de a cumpăra o mașină cu banii ”jos”, românii sunt destul de sceptici. Însă, când află că au la dispoziție o variantă mult mai prietenoasă cu buzunarul lor, parcă totul sună mai bine.

Trebuie menționat faptul că leasingul permite tuturor șoferilor și nu numai să cumpere o mașină nouă sau fie ea chiar și rulată. Leasingul face acest lucru posibil cu ajutorul unei firme finanțatoare.

ADVERTISEMENT

Românii care vor să cumpere, spre exemplu, o Dacia Spring prin leasing, trebuie să știe că au la dispoziție mai multe pachete de finanțare. Fiecare dintre aceste pachete este gândit pentru a fi potrivit pentru buzunarul fiecăruia.

Pentru început, românii care vor să cumpere o Dacia Spring trebuie să achite un avans din suma totală. Acest avans începe de la 5% și ajunge până la 50%. În funcție de acest avans se stabilesc și ratele lunare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește perioada de creditare, aceasta începe de la 36 de luni și ajunge până la maxim 60 de luni. În funcție de intervalul de timp stabilit pentru achitarea ratelor, suma lunară diferă.

Câți bani ajungi să plătești, pe lună, pentru o Dacia Spring

De exemplu, pentru un avans de 25% și o perioadă de creditare de 60 de luni, orice român are la dispoziție trei planuri de leasing. Și anume, planul standard, planul Dacia avantaj și planul Dacia All Inclusive.

ADVERTISEMENT

Planul standard presupune un avans de 17.618 lei și oferă o garanție de 3 ani. Dobanda fixă la acest plan de leasing este de 11.9%, iar rata lunară fixă este de 1.232 de lei. Însă, acest plan standard nu include reviziile și asistența rutieră.

Potrivit finantare.dacia.ro, cea mai populară alegere în rândul românilor este planul Dacia Avantaj. Acest plan de leasing presupune un avans de 17.154 de lei și o plată reziduală de 22.880 de lei. Cei care optează pentru acest plan, beneficiază de o reducere de 3.000 de lei și de o dobândă fixă de 8.9%.

Rata fixă pentru planul Dacia Avantaj este de 921 lei pe lună. De asemenea, cei care optează pentru acest plan beneficiază de garanție, revizii și asistență tehnică timp de cinci ani.

Ultimul plan de leasing este Dacia All Inclusive. Acesta presupune un avans de 18.882 lei, o plată reziduală de 0 lei și niciun fel de reducere de finanțare. Dobânda fixă pentru Dacia All Inclusive este de 8.9%.

Românii care optează pentru acest plan, vor plăti o rată lunară fixă de 1.251 de lei și vor beneficia de garanție, revizii și asistență tehnică timp de cinci ani.

ADVERTISEMENT
Tags: