Fotbal intern

Câţi bani primeşte FCSB, câştigătoarea Cupei României! Şi-a asigurat şi primul cec de la UEFA. Exclusiv

22.07.2020 | 21:50
Cati bani primeste FCSB castigatoarea Cupei Romaniei Sia asigurat si primul cec de la UEFA Exclusiv
Câţi bani primeşte FCSB, câştigătoarea Cupei României! Şi-a asigurat şi primul cec de la UEFA (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FCSB a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, în finala Cupei României. Pe lângă un loc în turul 1 preliminar din Europa League şi râvnitul trofeu, formaţia roş-albastră a încasat un cec din partea FRF. FANATIK îţi prezintă ce sumă a primit echipa care a cucerit Cupa României.

UPDATE, 22 iulie, ora 21:55 / FCSB va primi 260.000 de euro pentru câştigarea Cupei României, iar la această sumă se va adăuga şi 55.000 de euro, bani primiţi în fazele anterioare. În plus, pentru calificarea în turul 1 preliminar din Europa League, echipa antrenată de Toni Petrea şi-a asigurat un cec minim în valoare de 240.000 de euro.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 21 iulie

Cupa României este a doua cea mai importantă competiţie din fotbalul intern, iar FCSB şi Sepsi Sfântu Gheorghe se vor duela pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti. Pe lângă trofeu, miza este şi una financiară, importantă în acestă perioadă în care pandemia de coronavirus a adus mari pierderi.

FANATIK a aflat că echipa câştigătoare a Cupei României va încasa un cec în valoare de 260.000 de euro din partea Federaţiei Române de Fotbal. Echipa pierzătoare din finală va primi 75.000 de euro. Ambele sume vor fi completate cu premiile obţinute în fazele precedente ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

Câţi bani primeşte câştigătoarea Cupei României. Sumele primite până în finală

Aşa cum FANATIK a anunţat înainte de dubla din semifinalele Cupei României, cele patru echipe (FCSB, Sepsi, Dinamo şi Poli Iaşi) care au ajuns până în această fază au încasat câte 35.000 de euro. Eliminate în semifinale, Dinamo şi Poli Iaşi au mai primit câte 10.000 de euro.

FCSB şi Sepsi Sfântu Gheorghe, echipele care au obţinut calificarea în finala Cupei României, şi-au rotunjit conturile cu 20.000 de euro. În aceste condiţii, suma obţinută de cele două formaţii, până la meciul de miercuri, a ajuns la 55.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Vin bani şi de la UEFA pentru câştigătoarea Cupei României

Câştigătoarea Cupei României se va califica în turul 1 preliminar din Europa League. Astfel, doar pentru meciul din această fază, UEFA oferă premii în valoare de 240.000 de euro. La un simplu calcul, a doua competiţie internă i-ar aduce un câştig minim de 555.000 de euro.

FCSB va fi cap de serie în fazele preliminarii din Europa League, inclusiv în play-off, fiind echipa cu cel mai bun coeficient UEFA din România (20,500 puncte). Dacă Sepsi se va impune în finală şi va obţine biletul european, echipa lui Leo Grozavu va fi în urna a doua şi va prelua coeficientul UEFA al României (3,340 puncte).

ADVERTISEMENT

Toni Petrea, veste bună înainte de FCSB – Sepsi

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Darius Olaru a fost recuperat şi intră în planurile lui Toni Petrea pentru FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe. Mijlocaşul de 22 de ani s-a accidentat în manşa retur a semifinalei cu Dinamo şi a ratat derby-ul cu U Craiova.

Cel mai probabil, Darius Olaru va intra pe teren în repriza a doua din finala Cupei României. Meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe va fi primul al lui Toni Petrea pe banca tehnică a celor de la FCSB, după ce debutul a fost întârziat de cazurile de coronavirus apărute la CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,75 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT