News

Câți bani primești pentru un PET dacă îl duci la reciclat la aparatele de la Kaufland. Mulți români stau la coadă cu saci plini de sticle

Kaufland a desfășurat, în această perioadă, o campanie de reciclare. Câți bani primești pentru un PET dacă îl duci la reciclat.
03.10.2023 | 20:47
Cati bani primesti pentru un PET daca il duci la reciclat la aparatele de la Kaufland Multi romani stau la coada cu saci plini de sticle
Câți bani primești pentru un PET dacă îl duci la reciclat. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Câți bani primești pentru un PET dacă îl duci la reciclat la aparatele de la Kaufland. Locuitorii mai multor orașe din România au adus saci plini de sticle în fața automatelor retailerului german.

Câți bani primești pentru un PET dacă îl duci la reciclat

Kaufland a desfășurat, în această perioadă, o campanie de reciclare diferită în comparație cu cele deja cunoscute. Deși automatele de reciclare sunt amplasate în fața magazinelor de aproximativ doi ani, românii nu par să fie „ecologiști”.

ADVERTISEMENT

Cei care reciclează primesc 10, 20 sau 30 de bani per pet. Însă, aceste sume nu par să motiveze românii să răspundă pozitiv acestor campaniilor de reciclare. Recent, Kaufland a venit cu o ofertă mai bună, de 50 de ani per pet.

Este vorba de campania “Săptămâna Reciclării la Kaufland” care s-a desfășurat începând cu 27 septembrie până marți, 3 octombrie. Astfel, românii s-au grăbit să aduce saci plini cu sticle, pet-uri și doze de aluminiu.

ADVERTISEMENT

Ei au primit câte 50 de bani sub formă de vouchere de cumpărături pentru fiecare recipient. Potrivit Observator News, este pentru prima dată când locuitorii din Târgu Jiu și Craiova au stat la coadă la reciclat, fiind motivați, evident, de preț.

“În parcarea magazinului Kaufland din Târgu Jiu este un automat de reciclare. Este un loc unde poți duce pet, doze de aluminiu, sticlă și primești un tichet pe care poți să-l folosești la cumpărături în acest magazin.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată când văd codă la acest automat de reciclare”, a transmis Luis Popa, directorul Direcției de Gestionare a Deșeurilor din Consiliul Județean Gorj, pentru sursa menționată.

Sistemul Garanție-Returnare  va fi introdus în România

De la finalul lunii noiembrie, va fi introdus Sistemul Garanție-Returnare (SGR). Astfel, cu data de 30 noiembrie, vom da 50 de bani în plus pentru fiecare băutură achiziționată. Banii vor fi primiți înapoi când vom returna ambalajul gol.

ADVERTISEMENT

Prin introducerea SGR se dorește promovarea reciclării și gestionarea corespunzătoare a deșeurilor. În acest fel, se încurajează un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător.

 

ADVERTISEMENT
Tags: