Life

De unde provine, de fapt, carnea Purland de la Kaufland. Sute de mii de români se înghesuie să o cumpere. Surpriza e totală

De unde provine, de fapt, carnea Purland de la Kaufland. Produsul retailerului german este achiziționat de sute de mii de români.
15.07.2023 | 15:00
De unde provine de fapt carnea Purland de la Kaufland Sute de mii de romani se inghesuie sa o cumpere Surpriza e totala
De unde provine carnea Purland de la Kaufland. Sursa foto: Facebook, kaufland.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carnea Purland de la Kaufland este unul dintre produsele pe care românii le achiziționează în număr foarte mare. De unde provin, de fapt, produsele acestei mărci proprii?

De unde provine, de fapt, carnea Purland de la Kaufland, cumpărată de sute de mii de români

Retailerul german de hipermarketuri și-a lansat propria marcă de carne, Purland, în urmă cu câțiva ani, iar produsul este achiziționat de mulți români în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Produsele K-Purland nu conțin arome artificiale sau potențiatori de gust, iar bucățile de carne sunt porționate și feliate. Aceste produse sunt sigilate chiar de către furnizor pentru a le păstra prospețimea și igiena. În afară de porc, produsele au în ofertă și carne de vită, oaie și miel și pasăre, inclusiv curcan.

“Pentru ca felul tău de mâncare preferat să aibă un gust bun, am dezvoltat directivele de calitate K-Purland, care depăsșsc adesea prevederile uzuale de piață. Astfel, controlăm permanent proveniența, prospețimea, porționarea si trasabilitatea produselor”, se arată pe site-ul Kaufland.

ADVERTISEMENT

Kaufland lucrează cu șapte ferme din România, care în 2020 livrau 2.000 de porci pe săptămână către magazinele rețetei. Potrivit reprezentanților retailerului german, 80% din produsele rețelei sunt de origine românească, iar 60% din carnea de porc este produsă în România.

De asemenea, Kaufland are parteneriate cu producători locali pe toate categoriile de produse aflate la raft, dar și pe marcă proprie. Pentru acestea, retailerul colaborează cu peste 50 de furnizori locali. La noi în țară există peste 26 de mărci proprii la Kaufland, atât în categoriile food, cât și non-food.

ADVERTISEMENT

Baza programului “Porc născut și crescut în România” a fost pusă în urmă cu șase ani. Scopul acestuia a fost să existe doar carne din porci crescuți local în vitrine. Decizia a fost luată din cauza faptului că 60% din carnea de porc era importată.

Porcii care ajung pe rafturile hipermarketurilor sunt născuți, crescuți și hrăniți cu cereale din România. În fiecare magazin Kaufland, este livrată săptămânal carne de porc provenită de la peste 5.000 de porci crescuți la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis unii dintre furnizorii Kaufland

Cooperativa Siliștea Producție Suine este unul dintre furnizorii Kaufland. Aceasta a fost înființată în 2009, pornind cu doar două firme de scroafe. Au fost dezvoltate apoi ferme de îngrășare și s-a ajuns la 9.000 de scroafe și o producție de 240.000 de porci pe an.

“De doi ani colaborăm cu Kaufland. Cele mai importante beneficii sunt ritmicitatea colaborării şi predictibilitatea. (…) Fermierii greu încercaţi ar trebui să vină către astfel de programe, pentru că sunt singurele care asigură supravieţuirea”, a spus Adrian Balaban, un reprezentant al cooperativei, în 2020, notează Ziarul Financiar.

Totodată, Fatrom este un alt furnizor al retailerului german, fiind producător și distribuitor de aditivi furajeri în piața de producție de porci. Furnizorul este controlat de mai mulți antreprenori români și greci.

“Procesăm soia cumpărată exclusiv din România şi facem toată gama de furaje pentru scroafe şi purcei. Investiţiile pentru furajele din soia s-au ridicat la 15 milioane de euro până acum, iar investiţiile noastre totale trec de 40 milioane de euro şi investim în continuare”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
EXCLUSIV. Cât de vulnerabilă e România în fața spionilor ruși. Expert în securitate:...
EXCLUSIV. Cât de vulnerabilă e România în fața spionilor ruși. Expert în securitate: „Au reușit să învețe lucruri noi și să își schimbe strategiile”
EXCLUSIV ”Gigi Becali cel mai bun antrenor din Liga 1? E o insultă...
EXCLUSIV ”Gigi Becali cel mai bun antrenor din Liga 1? E o insultă la adresa meseriei. Are bani și-și plătește o fată care să-i danseze”. Adrian Ursea e uimit de anomaliile din fotbalul românesc
"Şcoala m-a învăţat să mint". Discursul viral al Iuliei, şefa de promoţie de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
AJUTOARE SOCIALE pentru o nouă CATEGORIE de români. Unde se DEPUN CERERILE
AJUTOARE SOCIALE pentru o nouă CATEGORIE de români. Unde se DEPUN CERERILE
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Protecție Divină pentru acești nativi. Nimic rău nu li se poate întâmpla
Protecție Divină pentru acești nativi. Nimic rău nu li se poate întâmpla
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
VIDEO. „Ce se întâmplă?”. Joe Biden a fost retras de Prima Doamnă de...
VIDEO. „Ce se întâmplă?”. Joe Biden a fost retras de Prima Doamnă de la un eveniment de Ziua Z, din Franţa
Cât costă un șezlong pe litoralul românesc anul acesta
Cât costă un șezlong pe litoralul românesc anul acesta