News

Câți bani te-ar costa cel mai luxos submarin personal construit vreodată. Ți-ai putea cumpăra un bloc întreg de locuințe 

Dacă ai de gând să îți cumperi un submarin personal, ar trebui să pui deoparte o mică avere pentru a-ți îndeplini acest vis.
31.10.2021 | 16:07
Cati bani tear costa cel mai luxos submarin personal construit vreodata Tiai putea cumpara un bloc intreg de locuinte
Câți bani te-ar costa cel mai luxos submarin personal construit vreodată. Ți-ai putea cumpăra un bloc întreg de locuințe. Sursa foto: uboatworx.com, colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

O companie olandeză a anunțat dezvoltarea unui submarin personal, ideal pentru cei ce vor o experiență de neuitat în adâncurile mării.

Super Sub este un submarin pentru două persoane, iar un aspect cu adevărat interesant este că vehiculul subacvatic este electric.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei ce țin la mediul înconjurător se pot bucura de călătorii sub apă, fără să ia în calcul poluarea adusă ecosistemului.

Compania U-Boat Worx susține că noul vehicul este capabil să atingă viteze de 8 noduri, sau de aproximativ 15 km/h.

ADVERTISEMENT

S-ar putea ca o asemenea viteză să nu pară prea mare, însă pusă în context, arată cu totul altfel. Submarinul este cam de trei ori mai rapid decât orice alt submersibil personal de lux.

De asemenea, dacă până acum te-ai fi străduit să ții pasul cu delfinii, cu un astfel de submarin ei vor trebui să te prindă din urmă. Aceștia înoată la viteze de aproximativ 10km/h (deși pot ”sprinta” pe perioade scurte de timp chiar și cu viteze de 20km/h, pentru delfinii sălbatici sau chiar dublu pentru cei antrenați).

ADVERTISEMENT

Submarinul personal costă cam câteva zeci de apartamente în București

Submarinul costă o avere, însă, având un preț de 5,8 milioane de dolari. Iar acesta este prețul pentru modelul de bază. Cu acești bani, ți-ai putea cumpăra nu doar câteva apartamente, ci un întreg bloc de locuințe.

”Modelul este destinat atât proprietarilor privați, cât și companiilor comerciale”, spune Roy Heijdra, managerul de marketing al companiei producătoare. ”Nu am fi surprinși dacă am vedea un resort de lux adăugându-și un astfel de submarin în oferta turistică.”

ADVERTISEMENT

Submersibilul are o formă alungită, iar partea din față este realizată dintr-o semi-sferă transparentă, pentru a oferi vizibilitate maximă celor doi pasageri.

Acest submarin cântărește aproximativ 9 tone, are lungimea de 5,3 metri și înălțimea de 2,2 metri. Este, astfel, nu doar mult mai rapid, ci și mai spațios decât alte vehicule similare.

Propulsia submarinului este asigurată de un sistem de baterii litiu-ion foarte ușoare, ce oferă energie unui motor de 62 kW. Autonomia vehiculului ar fi, după spusele producătorului, de până la opt ore.

Între sistemele de navigație se remarcă un controller SHARC specializat, ce oferă manevrabilitate intuitivă, un sistem de pilot automat ce păstrează direcția setată și ce poate menține adâncimea aleasă.

Conform U-boat Worx, submarinul e capabil să efectueze coborâri și urcări abrupte, la unghiuri de până la 30 de grade. Acesta poate fi controlat și de la suprafață, cu ajutorul unui controller MARLIN wireless.

Vehiculul este prevăzut și cu sisteme de siguranță pentru pasageri, având o rezervă de oxigen de 96 de ore ce poate fi folosită la nevoie.

”Rezultatul este cea mai plăcută și incitantă experiență subacvatică, vehiculul fiind capabil să ajungă la adâncimi de până la 290 de metri”, mai arată producătorul într-un comunicat.

Acest submersibil nu coboară dincolo de 300 de metri, adâncimea la care ultimele raze ale soarelui străpung apa. Aici trăiesc calamari, pești-spadă, dar și meduze, rechini, delfini sau pești bioluminiscenți.

NEMO – submarin în producție de serie

În urmă cu doar un an, compania dezvăluia un alt proiect, NEMO – un submarin cu două locuri, însă mult mai mic. Avea doar 1,5 metri înălțime și cântărea 2,5 tone.

Acesta costa ”doar” 1,13 milioane de dolari, însă era promovat ca fiind ”cel mai ușor submersibil cu echipaj construit vreodată”, fiind suficient de ușor pentru a fi tractat de automobilul personal, pe o platformă.

NEMO era adresat ”maselor”, fiind ”singurul submarin aflat în producție de serie” din lume, conform producătorilor.

Compania se laudă că a vândut deja un submarin Super Sub. Acesta ar urma să fie livrat cumpărătorului undeva în 2023.

Compania vrea să realizeze o gamă întreagă de submarine prin intermediul Super Sub.

ADVERTISEMENT
Tags: