News

Câți elevi s-au infectat de la începerea școlii cu prezența fizică? Număr record anunțat de Ministerul Educației

17.02.2021 | 19:22
Cati elevi sau infectat de la inceperea scolii cu prezenta fizica Numar record anuntat de Ministerul Educatiei
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a anunțat numărul elevilor care s-au infectat cu Covid-19 de la revenirea în bănci. Cazurile s-au dublat față de săptămâna trecută.

Astfel, în cursul zilei de miercuri Ministerul Educației a transmis un comunicat în care anunță că numărul elevilor depistați pozitiv a ajuns la 600. Cazurile confirmate în perioasa 8 -12 februarie erau doar 290.

ADVERTISEMENT

A crescut și numărul claselor cu activitatea suspendată. Acesta a ajuns de la 203, la sfârșitul săptămânii trecute, la 542, anunțate la data de 17 februarie.

Câți elevi s-au infectat de la începerea școlii cu prezența fizică? Număr record anunțat de Ministerul Educației

O diferență mai mică față de raportarea de pe 12 februarie este cea reprezentată de numărul angajaților confirmați cu invecție cu SARS – CoV – 2 din instituțiile de învățământ. Acesta a ajuns la 472. La sfârșitul primei săptămâni de prezență fizică a elevilor la școală era de 359.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, explica, săptămâna trecută, că numărul cazurilor pozitive apărute în școli nu este influențat de deschiderea instituțiilor de învățământ și că infectările au avut loc înainte de revenirea elevilor în bănci. El a mai menționat, tot atunci, că efectele redeschiderii școlilor se vor vedea în această săptămână.

„Rata de depistare a cazurilor pozitive din școli este mult sub rata de infectare generală a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare pe patru zile, același procent este scăzut în ceea ce privește procentul personalului din învățământ infectat. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo, însă, de săptămâna viitoare ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare, putem considera din păcate că este determinat de reluarea școlii, până acum nu”, spunea Cîmpeanu, în data de 11 februarie.

ADVERTISEMENT

După primele trei zile ale celei de a doua săptămâni, numărul persoanelor depistate pozitiv în sistemul de învățământ a depășit o mie. De asemenea, cazurile depistate în rândul elevilor s-au dublat față de perioada 8-12 februarie.

În instituțiile sanitare de profil din România sunt internați 64 de copii infectați cu Covid-19. 15 dintre aceștia sunt în București. Din datele prezentate de Ministerul Sănătății, la nivel național sunt 1.166 de locuri disponibile pentru tratarea celor mici.

ADVERTISEMENT