News

Câți români s-au programat la vaccinare în etapa a II-a. Anunț important pentru bucureșteni: unde se pot înscrie

16.01.2021 | 15:23
Cati romani sau programat la vaccinare in etapa a IIa Anunt important pentru bucuresteni unde se pot inscrie
ADVERTISEMENT

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva Covid-19 a anunțat câți români s-au programat până acum la vaccinare în etapa a II-a. Din comunicatul oficial de sâmbătă mai aflăm că bucureștenii se pot înscrie și într-un județ vecin. 

Până la această oră, un număr de 305.562 de persoane s-au înscris pe platforma oficială de vaccinare anti-Covid în etapa a II-a.

ADVERTISEMENT

Numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%. Locuitorii din Capitală mai au însă o soluție de rezervă: programarea în Ilfov.

Câți români s-au programat la vaccinare în etapa a II-a

În acest moment, din cele 364.800 sloturi disponibile pentru vaccinare în etapa a II-a din țară, s-au ocupat peste 305.000. În două dintre cele mai importante orașe ale țării, București și Cluj, nu mai este niciun loc disponibil.

ADVERTISEMENT

”La Cluj şi la Bucureşti nu mai sunt locuri, lucru îmbucurător. Acum problema este că nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele.

Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent”, a declarat Voiculescu, sâmbătă dimineață la ProTv.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat postat sâmbătă pe site-ul oficial, CNCAV anunță că gradul de ocupare a locurilor pentru vaccinare în această etapă secundă este aproape maxim la nivel național.

”Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

ADVERTISEMENT

Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro), au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici”, se arată în comunicat.

Anunț important pentru bucureșteni: unde se pot înscrie

Autoritățile vin cu vești bune pentru bucureștenii care nu au mai prins loc în centrele de vaccinare din oraș. Astfel, aceștia se pot programa pentru imunizare în județul Ilfov, unde mai sunt disponibile peste 7.000 de locuri.

”Menționăm că, în București, sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare având disponibile 25 de cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doză și cu rapel.

Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov, unde sunt disponibile 7.397 locuri libere; 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de ieri”, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT