News

Câți traficanți români de persoane au fost arestați în Austria, în 2022. Raport prezentat de Gerhard Karner înainte de vizita în România

Cu o zi înainte de vizita în România, ministrul de interne de la Viena a anunțat câți traficanți români de persoane au fost arestați în Austria, în 2022.
25.04.2023 | 18:06
Cati traficanti romani de persoane au fost arestati in Austria in 2022 Raport prezentat de Gerhard Karner inainte de vizita in Romania
Ministrul de interne din Austria anunță câți traficanți români de persoane au fost prinși în 2022 în țara sa. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul de interne din Austria a anunțat câți traficanți români de persoane au fost arestați în țara sa, în 2022. Datele au fost prezentate de Gerhard Karner cu o zi înainte de vizita în România.

Ministrul de interne din Austria anunță câți traficanți români de persoane au fost prinși în 2022 în țara sa

Românii sunt în topul traficanților de migranți clandestini din Austria, în 2022. Cel puțin asta reiese dintr-un raport oficial prezentat de Gerhard Karner, ministrul de interne de la Viena.

ADVERTISEMENT

Numai în 2022, 712 de traficanți de persoane au fost arestați în Austria. Totalul este cu aproximativ 61% mai mare decât în ​​2021, a declarat, marți, oficialul din Guvernul Nehammer, într-o conferință de presă.

Cei mai mulți contrabandiști de carne vie au fost sirieni – 103, turci – 58, ucraineni – 53 și români – 52 de români. Alți 34 de contrabandişti prinşi erau austrieci. Majoritatea traficanților de persoane au fost arestați în districtele Neusiedl/See și Oberpullendorf, unde au fost prinși 334 de suspecți.

ADVERTISEMENT
austria traficanți migranți
Câți traficanți români de persoane au fost arestați în Austria, în 2022. Sursa foto: nachrichten.at

Anterior, în 2021, 441 de traficanți de persoane au fost prinși în Austria, iar în 2020 au fost 311. Doar în 2015 au fost mai mulți, 1.108 de traficanți arestați. ”Fiecare infractor prins înseamnă salvarea de vieți”, a spus Karner.

Ministrul Karner, alături de șefii biroului central pentru combaterea contrabandei de persoane din cadrul Oficiului Federal de Poliție au prezentat raportul de contrabandă din 2022. În total, în anul precedent au fost reținute 108.913 de persoane.

ADVERTISEMENT

Acest lucru reprezintă o creștere de peste 150% față de 2021, cu 41.612 persoane. Potrivit raportului, niciodată până acum nu au fost găsiți atât de mulți rezidenți ilegali în Austria. În documentul oficial se mai arată că 73.096 de persoane au fost traficate în Austria, iar 35.105 au intrat ilegal în Austria, scrie Oe24.at.

Ministrul de interne din Austria, așteptat miercuri la București

La distanță de doar 24 de ore de la evenimentul de la Viena, ministrul austriac de interne Gerhard Karner va ajunge la București. Acesta va avea discuţii bilaterale cu omologul său român Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Încă de luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului austriac de Interne, a confirmat vizita lui Gerhard Karner la București: ”Pot confirma întâlnirea cu ministrul român de interne”, a spus Christoph Reiser, pentru Europa Liberă.

”În pregătirea vizitei, ministrul de Interne Gerhard Karner s-a întâlnit vinerea trecută cu ambasadorul României la Viena, Emilian Hurezeanu, și a avut un apel video cu omologul său român. Au existat și contacte la nivel ministerial în Consiliile UE”, a precizat Christoph Reiser.

Presa din Austria a transmis, în acest debut de săptămână, că preocuparea oficialului de la Viena este legată în primul rând de traficul de persoane şi de abuzuri în materie de politică de azil.

ADVERTISEMENT
Tags: