News

Caz halucinant la Brașov. Un polițist a fost prins de colegii săi în timp ce transporta cocaină în portbagaj

Un polițist din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce transporta 1 kilogram de cocaină în portbagaj, astfel că a fost încătușat.
07.09.2023 | 23:39
Caz halucinant la Brasov Un politist a fost prins de colegii sai in timp ce transporta cocaina in portbagaj
Un polițist a fost prins de colegii săi în timp ce transporta cocaină. Foto: medlineplus.gov
ADVERTISEMENT

Colegii polițistului a fost vizibil șocați de gestul făcut de bărbat, însă se pare că acesta era în paralel și dealer de droguri, nu doar polițist. Mai mult, polițistul a rămas fără permis de conducere în trecut pentru că a condus cu 240 km/h pe Calea Făgărașului din Brașov. Acum omul legii are toate șansele să ajungă după gratii.

Caz halucinant la Brașov. Un polițist a fost prins în flagrant cu cocaină

“Cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV. De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei și Statutului Polițistului. Totodată, acordăm și am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală, în derularea anchetelor penale”, a transmis Inspectoratul Poliției Județene Brașov, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Se pare că tragedia de la 2 Mai, când un șofer drogat a ucis doi oameni, nu a rămas fără ecou în rândurile MAI. Așa cum și ministrul de interne Cătălin Predoiu anunța, va începe o luptă fără precedent împotriva rețelelor de traficanți de droguri, nu doar a șoferilor care se urcă drogați sau băuți la volan.

De altfel, Marcel Ciolacu îi cerea lui Predoiu să le declare război ”nemernicilor” care fac trafic de droguri, iar primele rezultate se văd deja. Este cel mai recent caz al unei capturi de peste 50 de kilograme de canabis, o plantație deținută de un individ din Timișoara care se pare că se ocupa cu acest lucru de multă vreme.

ADVERTISEMENT

”Măsurile de combatere a consumului de droguri, anunțate ieri de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente! Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri”, a transmis Marcel Ciolacu.

Revenind la cazul de la Timișoara, Poliția a anunțat că bărbatul a fost reținut în urma acestei capturi fără precedent din Timișoara. ”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, la o persoană bănuită de trafic de droguri de risc.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2023, o persoană şi-ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de cannabis outdoor, în curtea locuinţei sale, din judeţul Timiş, în vederea distribuirii drogurilor consumatorilor din judeţ”, a transmis IPJ Timiș. Bărbatul a rămas acum fără întreaga sa plantație de 53.5 kilograme de canabis, sub formă de plante, dar și 3 kilograme de canabis uscat și mărunțit, depozitat în mai multe recipiente.

Ministrul de interne Cătălin Predoiu a anunțat că bătălia cu drogurile e pierdută când vine vorba de adulți, însă statul român trebuie să facă ceva pentru a salva tânăra generație. ”Le-am spus textual, erau acolo peste 30 de oameni cred, deci am peste 30 de martori şi am spus textual acest lucru: bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facem, sigur, să revitalizăm acest efort pe toate planurile dar prioritar este să salvăm tânăra generaţie. Doi din zece tineri între 15 şi 24 de ani, conform statisticilor oficiale, au consumat cel puţin o dată droguri. Unu din zece copii până la 16 ani, în şcoli, unul din zece, a consumat cel puţin o dată droguri. Deci de aici plecăm”, a transmis Predoiu.

ADVERTISEMENT
Tags: