News

Fostul poliţist care a omorât o femeie în accidentul din Popești Leordeni nu consumase droguri. Ce arată rezultatul testului de sânge

Răsturnare de situație în cazul tragediei din Popești Leordeni. Fostul șef al BCCO București nu se afla sub influența drogurilor.
06.09.2023 | 13:40
Fostul politist care a omorat o femeie in accidentul din Popesti Leordeni nu consumase droguri Ce arata rezultatul testului de sange
Fostul poliţist care a omorât o femeie în accidentul din Popești Leordeni nu consumase droguri. Colaj Fanatik/ Foto Libertatea/ Stirile Protv
ADVERTISEMENT

Fostul poliţist care a omorât o femeie în accidentul din Popești Leordeni nu consumase droguri. Răsturnare de situație în cazul tragediei care a avut loc sâmbătă, 2 septembrie, pe o stradă din Popești Leordeni.

Fostul poliţist BCCO, vinovat de tragedia din Popești Leordeni, nu consumase droguri

În urma analizelor de sânge, s-a constatat că fostul polițist, colonel în rezervă, nu se afla sub influența drogurilor. În dimineața respectivă, el ar fi luat anumite medicamente. În combinație cu alcoolul, acestea ar fi dat rezultatul pozitiv atunci când a fost testat cu drugtestul.

ADVERTISEMENT

De altfel, Constantin Păun, fostul șef al BCCO București, a precizat și la audieri că nu luase droguri, ci medicamente prescrise de un doctor. Acesta a recunoscut că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„În urma recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a consumului de alcool şi substanţe psihoactive, precizăm faptul că Buletinul de Analiză Toxicologică, emis de Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool şi o valoare negativă la consumul de substanţe psihoactive”, a transmis IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Amintim că accidentul provocat de colonelul în rezervă, sâmbătă, 2 septembrie, s-a soldat cu moartea unei femei de 56 de ani. O altă femeie de 51 de ani a suferit leziuni în urma evenimentului rutier.

Colonelul avea o alcoolemie de 1,12 mg/litru

Victima care a decedat își sărbătorea ziua de naștere. Ea tocmai ieșise la poarta locuinței pentru a primi un tort. Din nefericire, chiar în acel moment, Constantin Păun, care se afla la volanul unui autoturism, intrat în mai multe mașini parcate.

ADVERTISEMENT

Femeia de 56 de ani a fost prinsă între două autovehicule și târâtă zeci de metri. A ajuns la spital în stare gravă, dar la scurt timp a murit. ”A luat-o cu tortul în brațe. Era un copil nemaipomenit.

Era de-o seamă cu băiatul meu, au copilărit aici. Are trei băieţi, ca trei brazi, doi gemeni şi băiatul mare”, spunea o vecină, martoră la eveniment, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

După accident, fostul polițist a încercat să fugă, dar a fost prins de vecinii victimei. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, Tribunalul din Ilfov a anunțat ca acesta va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a contestat decizia magistraților. Hotărârea este definitivă.

 

ADVERTISEMENT