News

Caz halucinant. Un tânăr din Buzău, complice la o crimă, a primit închisoare pe viață, iar ucigașul 24 de ani de detenție. El și-a incendiat fosta iubită

Un tânăr din Buzău a fost condamnat la închisoare pe viață. A fost complice la o crimă, însă ucigașul a primit doar 24 de ani de detenție.
05.03.2024 | 18:05
Caz halucinant Un tanar din Buzau complice la o crima a primit inchisoare pe viata iar ucigasul 24 de ani de detentie El sia incendiat fosta iubita
Radu Clonţ (stânga) a primit închisoare pe viaţă, iar Alexandru Naum 20 de ani de închisoare, pentru complicitate la uciderea Valentinei. Colaj Fanatik/ Foto click.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Buzău, complice la o crimă, a primit închisoare pe viață, în timp ce ucigașul a fost condamnat la 24 de ani de detenție, în 2020. Fapta cutremurătoare a avut loc în anul 2019, atunci când Valentina, o tânără de 21 de ani a fost ucisă de fostul iubit, chiar în apartamenul în care locuia, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău.

Tânăr din Buzău, condamnat la închisoare pe viață. A fost complice la o crimă

În noaptea de 22 spre 23 februarie 2019, fata a organizat o petrecere în locuința ei, la care ar fi fost invitat și fostul partener de viață. La un moment dat, între cei doi ar fi izbucnit un conflict, motiv pentru care bărbatul a reacționat violent.

ADVERTISEMENT

Dan Cosmin a lovit-o pe tânără, până a lăsat-o inconștientă. Ulterior, individul și-a sunat cei doi prieteni și le-a cerut să îi aducă o sticlă plină cu benzină. În apartament se aflau mai mulți tineri, care s-ar fi ascuns în baie, de frica ucigașului.

Cosmin Dan, ucigașul Valentinei
Cosmin Dan, ucigașul Valentinei. Foto click.ro

Individul i-a dat foc Valentinei, apoi le-a deschis ușa tinerilor, care au fugit din locuința respectivă. În urma necropsiei s-a stabilit că fata era încă în viață, când Dan Cosmin a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

ADVERTISEMENT

Ucigașul Valentinei a primit doar 24 de ani de detenție

În octombrie 2020, criminalul a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. De asemenea, el a fost obligat să plătească daune, părinților victimei, în valoare de 160.000 de euro. Însă, la patru ani de la această decizie aflăm că unul dintre complici a primit închisoare pe viață.

Marți, 5 martie, 2024, magistrații Tribunalului Buzău au hotărât ca Radu Clonţ, complice la odioasa crimă, să fie condamnat la detenție pentru tot restul vieții. De asemenea, celălalt tânăr care a ajutat ucigașul a primit 20 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

„În baza art.48 C.pen. raportat la art.188 alin.1 – art.189 alin.1 lit.h C.pen., condamnă pe inculpatul Clonţ Radu Ştefan la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela.

Aplică inculpatului Naum Alexandru pedeapsa cea mai grea. Și anume aceea de 19 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite). Inculpatul având de executat în final pedeapsa de 20 ani de închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen. pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen., începând cu data rămânerii definitive a sentinţei”, arată Tribunalul Buzău, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei doi complici trebuie să plătească despăgubiri morale şi materiale părinților Valentinei. Vorbim de daune care se ridică la suma de 120.000 de euro, potrivit deciziei magistraților de la Tribunalul Buzău.

 

ADVERTISEMENT