News

Caz medical incredibil. O femeie a născut gemeni care au tați diferiți! Cât de rară este o asemenea întâmplare

Un caz medical incredibil a ieșit la iveală, după ce s-a dovedit că o femeie care a născut gemeni i-a conceput pe aceștia cu tați diferiți.
11.09.2022 | 14:55
Caz medical incredibil O femeie a nascut gemeni care au tati diferiti Cat de rara este o asemenea intamplare
O femeie a născut gemeni care au tați diferiți. Sursa foto: nypost.com.
ADVERTISEMENT

O mamă este subiectul unui caz medical extrem de rar, asta după ce a născut doi copii gemeni, care însă au tați diferiți.

O femeie a născut gemeni care au tați diferiți

Tânăra de 19 ani a dat naștere unor gemeni, însă la scurt timp după prima lor aniversare, aceasta a început să aibă dubii cu privire la cine este tatăl copiilor.

ADVERTISEMENT

A făcut un test de paternitate pentru a-și confirma suspiciunile. Tânăra, originară din Brazilia, suspecta că doar unul dintre cei doi bărbați cu care întreținuse relații sexuale în aceeași zi era tatăl copiilor. Nu mică i-a fost mirarea când testul a ieșit pozitiv doar pentru unul dintre micuți.

”Mi-am amintit că am mai fost cu un bărbat în aceeași zi și l-am sunat, cerându-i să facă un test, care a ieșit pozitiv”, a declarat mama care a dorit să rămână anonimă.

ADVERTISEMENT

Deși fenomenul este unul extrem de rar întâlnit, întâmplarea nu este imposibilă. ”Asta se poate întâmpla atunci când două ovule ale mamei sunt fertilizate de bărbați diferiți”, spune dr. Tulio Jorge Franco, care a asistat-o pe femeie la naștere. ”Copiii împart materialul genetic al mamei, dar cresc în placente diferite.”

Superfecundația heteroparentală ”este un fenomen extrem de rar care apare atunci când un al doilea ovul eliberat în cadrul aceluiași ciclu menstrual este fertilizat de către spermatozoizii unui alt bărbat, în timpul unui act sexual diferit față de primul.”

ADVERTISEMENT

Cât de des sunt întâlnite cazurile de gemeni care au tați diferiți

Dr. Franco recunoaște că nu și-a imaginat că va avea de-a face cu un astfel de caz în cariera sa medicală, fiind ”unul la un milion”, după cum spune el. Medicul susține că ar fi aproximativ 20 de situații de acest fel în întreaga lume. Realitatea ar putea fi alta, însă.

Gemenii, acum în vârstă de un an și patru luni, sunt îngrijiți de mamă și doar de unul dintre tați. Nu este clar dacă celălalt tată are vreun rol în viața de familie.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a făcut înconjurul lumii în 2015, când un judecător din New Jersey a decis că un bărbat trebuie să plătească pensie alimentară doar unuia dintre doi gemeni, deoarece era tatăl unuia singur.

În timpul procesului, depoziția lui Karl-Hans Wurzinger, expert ADN, a citat un studiu academic publicat de către acesta în 1997, care arată că tați diferiți pot exista în cazul uneia din 13.000 de nașteri de gemeni.

”E mult mai comun decât credem, dar în multe situații, oamenii nu află niciodată deoarece nu există un motiv palpabil de a face un test de paternitate pentru gemeni”, spune dr. Keith Eddleman, director de obstetrică la Mount Sinai Hospital din New York.

ADVERTISEMENT