Fotbal international

Caz revoltător în Bundesliga. Un grup de fani japonezi, dat afară de la meciul RB Leipzig – Leverkusen de teama coronavirus. Reacția oficială a germanilor

02.03.2020 | 20:11
Caz revoltator in Bundesliga Un grup de fani japonezi dat afara de la meciul RB Leipzig  Leverkusen de teama coronavirus Reactia oficiala a germanilor
ADVERTISEMENT

Coronavirus nu aduce doar probleme de ordin medical în Europa, ci și incidente cu tentă rasistă. Duminică, în Germania, la meciul dintre Red Bull Leipzig și Leverkusen, un grup de fani japonezi a fost dat afară din stadion pe motiv că ar aduce printre ceilalți fani temutul virus.


UPDATE, 2 martie, ora 20:12/ La o zi după evenimentul petrecut pe ”Red Bull Arena” din Leipzig, clubul gazdă a emis un comunicat prin care își prezintă scuze publice pentru această întâmplare. Nemții spun că s-a creat o neînțelegere, iar fanii japonezi au fost victimele excesului de zel al forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

”Dată fiind eroarea apărută, clubul nostru dorește să-și prezinte scuzele. Încercăm să intrăm în contact cu fanii în cauză pentru a-i invita la următorul nostru meci de acasă”, au scris nemții în comunicat.


Grup de fani japonezi, scos din stadion la RB Leipzig – Leverkusen pe motiv că ar aduce coronavirus

Duminică, în runda a 24-a a sezonului de Bundesliga, ”Red Bull Arena” din Leipzig a găzduit meciul dintre echipa gazdă antrenată de Julian Nagelsmann și Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT

După doar 15 minute, un eveniment nedemn de un stadion din anul 2020 s-a petrecut pe arena celor de la Leipzig. Un grup de suporteri japonezi a fost scos din stadion de forțele de securitate pe motiv că ar putea aduce coronavirus.

Doi dintre fanii veniți din Japonia la acest meci au ieșit pe rețele de socializare și au descris întâmplarea petrecută pe ”Red Bull Arena” din Leipzig.

ADVERTISEMENT

”Ieri (n.r. duminică) am participat la meciul dintre Red Bull Leipzig și Bayer Leverkusen. Am intrat fără nicio problemă în stadion.

Dar, după startul partidei, un om de ordine de pe arena din Leipzig mi-a spus că sunt infectat cu COVID-19 pentru că sunt japonez”, a spus Taichi Hayashikawa pe Twitter.

ADVERTISEMENT

”Ne-au dat afară în uralele tribunelor”

Un alt japonez care a fost dat afară de la acest meci a spus, tot în mediul virtual, că a fost surprins cu tristețe să vadă cum fanii germanii aplaudau momentul în care el și conaționalii săi erau dați afară de la meci.

”Din cauza virusului corona, grupul cu fani japonezi a fost evacuat în afara stadionului la aproximativ 15 minute după startul partidei. În drum spre ieșire, un om de ordine ne-a spus: ‘Nu e vina nimănui’.

Oricum, a fost foarte trist să vedem cum suntem dați afară din stadion în uralele celor prezenți în tribune”, a spus și Takeshi Yamakado.

ADVERTISEMENT