News

Caz revoltător în Prahova: tânără cu handicap, sechestrată și obligată să facă videochat

Un caz de-a dreptul revoltător s-a petrecut în Prahova, acolo unde o tânără cu handicap a fost sechestrată și obligată să facă videochat.
11.07.2023 | 13:39
Caz revoltator in Prahova tanara cu handicap sechestrata si obligata sa faca videochat
O tânără cu handicap din Prahova, obligată să facă videochat. Sursa foto (ilustrativ): wired.com
ADVERTISEMENT

Doi traficanți de persoane din Prahova au fost reținuți de DIICOT după ce ar fi sechestrat și obligat o tânără cu handicap, în vârstă de 19 ani, să facă videochat.

O tânără cu handicap din Prahova, obligată să facă videochat

Cazul extrem de grav din județul Prahova are ca punct de plecare anul 2021. Atunci, traficanții, profitând de starea de vulnerabilitate a unei persoane încadrată în grad de handicap și necesitând monitorizare și tratament de specialitate, ”au recrutat-o și adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activități de videochat”, notează DIICOT.

ADVERTISEMENT

În acest caz, un bărbat și o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Ploieşti. Ei sunt vizați într-un dosar de trafic de persoane. Din datele presei locale, aflăm că cele două persoane arestate în urma perchezițiilor sunt soț și soție. Fata de 19 ani fi o rudă a soției, scrie ObservatorulPh.

”Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiţi, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice şi fizice, să desfăşoare activităţile, strict în folosul persoanelor bănuite, care, pentru a creşte perioada de expunere în mediul online, i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate”, mai spun anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane, reținute de DIICOT și prezentate Tribunalului cu propunerea de arestare preventivă

Luni, 10 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea celor doi inculpați. Ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane.

DIICOT mai anunță că în acest caz ar mai fi existat o victimă. Tot din 2021 până în prezent, ”inculpații au determinat o altă persoană vătămată, să practice același tip de activități, în scopul de a obține beneficii financiare importante”.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii mai precizează că în această speță a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Prahova, la locuința inculpaților, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

”În cursul zilei de 11 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: