News

Gălățean, arestat pentru trafic de persoane şi deţinere de droguri. Tânăra pe care o exploata s-a sinucis

Un tânăr de 20 de ani din Galați a fost arestat pentru trafic de persoane și deținere de droguri. Fata pe care o sechestrase s-a sinucis
29.03.2023 | 11:18
Galatean arestat pentru trafic de persoane si detinere de droguri Tanara pe care o exploata sa sinucis
Procurorii DIICOT au dispus reținerea tânărului Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul de 20 de ani folosise metoda ”loverboy” pentru a recruta în vederea exploatării sexuale, o fată de 18 ani, care s-a sinucis ca să scape. Gălățeanul a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Gălățean, arestat pentru trafic de persoane şi deţinere de droguri

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi au transmis că o tânără din Galați, de 18 ani, s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din București, în vara anului trecut, unde era sechestrată și obligată să presteze servicii sexuale contra cost.

ADVERTISEMENT

“De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2022, persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în ţară (în municipiile Bucureşti şi Cluj-Napoca) şi în străinătate (Germania), şi-ar fi însuşit cvasitotalitatea sumelor de bani obţinute de aceasta din practicarea prostituţiei.

Totodată, pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-ar fi sinucis, la data de 25 iunie 2022, prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuinţe, din municipiul Bucureşti, apartament unde aceasta ar fi întreţinut relaţii sexuale contra cost”, se arată în comunicatele transmise de cele două instituții.

ADVERTISEMENT

Bărbatul acuzat de trafic de persoane a fost arestat la Galați, marți, 28 martie. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au dispus, pe 27 martie, reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane. Bărbatul a fost reținut, iar, ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

”Metoda loverboy”, o metodă clasică de racolare a tinerelor vulnerabile

Inculpatul a părăsit teritoriul României după decesul persoanei vătămate, revenind în ţară în luna martie a acestui an. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în locuinţa inculpatului a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 9 grame de canabis.

ADVERTISEMENT

”În urma percheziției domiciliare efectuate în locuința persoanei bănuite, au fost descoperite și ridicate aproximativ 9 grame de cannabis. În cursul zilei de 28 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a persoanei bănuite, pentru 30 de zile”, a mai informat DIICOT Galați.

”Metoda loverboy” este o metodă clasică de racolare a tinerelor vulnerabile. Potrivit Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, metoda este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o exploata.

ADVERTISEMENT

”Metoda loverboy” presupune o interacțiune între traficant şi victimă înainte ca aceasta să fie racolată. Fata este făcută de proxenet să se îndrăgostească de el, de cele mai multe ori pozând în bărbat cu intenții bune. După ce o convinge pe fată să înceapă o relație cu el, traficantul împinge victima în lumea prostituției.

ADVERTISEMENT