News

Caz revoltător în Spania: o familie de români s-a mutat în casa unei bătrâne: ”O lună nu a răspuns nimeni la sonerie”

O familie de români din Spania este în centrul unui scandal imens, după ce a ocupat ilegal casa unei bătrâne plecate temporar din țară.
18.04.2024 | 16:27
Caz revoltator in Spania o familie de romani sa mutat in casa unei batrane O luna nu a raspuns nimeni la sonerie
O familie de români a ocupat casa unei bătrâne de 86 de ani din Spania: ”Cunosc legea. Nu mă dă nimeni afară”. Sursa foto: capturi Antena3.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un caz revoltător a ținut capul de afiș al presei din Spania în ultimele zile, la Madrid, acolo unde o familie de români s-a mutat ilegal în casa unei bătrâne. Femeia plecase pentru o vreme în Canada, să-și viziteze fiica.

O familie de români a ocupat casa unei bătrâne de 86 de ani din Spania: ”Cunosc legea. Nu mă dă nimeni afară”

Corcele, un bărbat originar din România, și soția sa, au decis să ocupe cu bună știință un apartament din cartierul Lavapiés din Capitala Madrid. Cei doi conaționali admit că au intrat în imobil pentru că au crezut că proprietarul a abandonat casa.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a răspuns la ușă timp de o lună. ”Timp de o lună nu au răspuns la sonerie locatarii acestui apartament”, susține românul, în presa iberică. Prin urmare, acesta și soția sa au decis că nu este nicio problemă dacă ocupă locuința.

Românul spune că știe bine ce prevede legea spaniolă și că atâta timp cât nu există plângere de la proprietar nu pot fi evacuați. El a mai spus că apartamentul era plin de praf când l-a găsit și a de aceea a crezut că nimeni nu mai locuiește acolo.

ADVERTISEMENT

Am crezut că a părăsit apartamentul și a plecat să locuiască cu familia ei în Canada”, mai spune Corcele, notează site-ul Ziarul Românesc. Românul și soția sa au o situație materială foarte grea. Au împreună un băiețel de 6 ani pe care l-au dus să locuiască cu părinții până la rezolvarea situației.

Bărbatul originar din România a venit în Spania în urmă cu 15 ani. De aici a plecat o perioadă în Germania și a decis să se întoarcă în Spania în urmă cu câteva luni.

ADVERTISEMENT

Trăiesc pe stradă pentru ca fiul meu să meargă la școală. Știam legea, de aceea am făcut ce am făcut. Atâta timp cât nu există plângere de la proprietar, nu ne pot da afară”, a declarat el la emisiunea ”Espejo Publico” de la postul TV iberic Antena3.

Românii, scoși de poliție din casa ocupată ilegal

Vecinii au numai acuzații grave la adresa românilor. Spun că aceștia au jefuit casa și au luat obiecte de valoare. În replică, cuplul neagă acest lucru și admite că: ”Dacă mâine vine proprietarul casei, îi vom returna apartamentul, îi vom cere iertare și îi vom dărui toate obiectele de valoare”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Corcele și soția sa au fost evacuați de poliție din apartament. ”Poliția i-a evacuat pe români în cele din urmă, iar serviciile tehnice ale EMVS Madrid au intrat în posesia locuinței”, scrie presa spaniolă.

ADVERTISEMENT
Tags: