News

Caz șocant în Italia. O româncă este acuzată că și-a ucis soțul, șeful unui cartel de droguri

06.06.2020 | 15:40
Caz socant in Italia O romanca este acuzata ca sia ucis sotul seful unui cartel de droguri
ADVERTISEMENT

O româncă din Italia este acuzată de autorități că și-a ucis soțul, cunoscut ca fiind șeful unui cartel de droguri din aceată țară.

O româncă este acuzată că și-a ucis soțul, șeful unui cartel de droguri

Cristina Elena Toma, o româncă din Italia, se află la închisoare, fiind acuzată că și-a ucis soțul, pe Giuseppe Nirta, cunoscut ca fiind șeful unui cartel de droguri din Calabria, informează stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Românca ar fi fost arestată în Spania, sub suspiciunea de complicitate la omor, dar autoritățile au transmis ulterior că femeia ar fi singura vinovată.

Soțul său, Giuseppe Nirta, de 52 de ani, era liderul unui grup de crimă organizată, constituit pe structura organizațiilor criminale Cosa Nostra și Camorra. Despre acesta se spune și că era afiliat Ndràngheta.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spaniole spun că pe 9 iunie 2017, Nirta a fost înjunghiat și ulterior împușcat, după ce a ajuns în garaj cu mașina. Bărbatul se afla însoțit de soția sa pe care o luase de la serviciu.

Cum a reușit femeia să păcălească autoritățile în primă fază

Se pare că incidentul a avut loc la cabana celor doi din Charcon, din provincia spaniolă Aguilas. În urma reconstituirii, românca a declarat că soțul său a oprit mașina în fața cabanei și a ieșit din mașină, iar în acel moment un bărbat ar fi apărut de nicăieri și a tras mai multe focuri de armă.

ADVERTISEMENT

Femeia din Hunedoara le-au spus oamenilor legii că ar fi reușit să fugă într-o zonă muntoasă, unde s-a ascuns și a telefonat unui prieten al lui Giuseppe, care a alertat autoritățile.

După ce la început procurorii au suspectat că vinovați de crimă ar fi patru spanioli și un fost partener italian al lui Nirta, aceștia au decis că se concentreze pe implicarea partenerei sale.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă inițial fostul partener din Italia al lui Nirta, indicat de Cristina Toma drept autorul crimei, a fost a arestat în mai 2018, acesta a fost exonerat de acuzații după șase luni.

Procurorii s-au întors la Cristina Toma, iar descoperirea unor urme de praf de pușcă de pe hainele ei au dat-o pe româncă de gol, întrucât  nu aveau cum să fie pe îmbrăcămintea femeii dacă aceasta ar fi fugit, așa cum a spus.

Astfel, femeia a fost arestată în 2019, iar după trei ani de investigații desfășurate de Guardia Civil din Aguilas, Murcia, Spania, carabinierii italieni și Direcția anti-mafie din Torino, Cristina Toma va fi într-un final pusă sub acuzare pentru omor deosebit de grav.

ADVERTISEMENT