News

Caz șocant în Olanda. Peste 50 de români trăiau în condiții inumane la o fermă

Autoritățile din Olanda au descoperit peste 50 de emigranți români care trăiau în condiții greu de imaginat la o fermă.
02.06.2021 | 16:04
Caz socant in Olanda Peste 50 de romani traiau in conditii inumane la o ferma
ADVERTISEMENT

“Rareori am trăit o situație atât de degradantă”

, a declarat primarul din Maasgouw, atunci când a aflat ce au descoperit polițiștii. 50 de muncitori români lucrau în condiții degradante la o fermă de lângă orașul Linne, în sud-estul Olandei.

Lucrătorii români au dispărut însă fără urmă și nimeni nu știe unde se află în acest moment.

ADVERTISEMENT

Caz șocant în Olanda

Cazul șocant a fost semnalat de televiziunea publică olandeză, Bnnvara. Peste 50 de români lucrau la o fermă din provincia Limburg, în sud-estul Olandei.

Polițiștii care au făcut cercetările au aflat că aceștia erau adesea bătuți de șeful de echipă. S-a constatat că spațiul pe care îl aveau la dispoziție era extrem de mic. În cameră ferestrele erau baricadate și era plin de sticle de gaz și arzătoare.

ADVERTISEMENT

Nu existau căi de evacuare și nici detectoare de incendiu. În plus atât dormitoarele, sufrageria cât și bucătăria erau extrem de murdare. În dormitoare erau înghesuite mai mult de șaptezeci de paturi. Ferma avea și unități rezidențiale mobile în spatele clădirii unde locuiau românii.

Stef Strous, primarul din Maasgouw susține că din ce a observat cei mai mulți muncitori se temeau de șeful de echipă.

ADVERTISEMENT

“Omul respectiv a contribuit la crearea unei atmosfere foarte neplăcute la fermă. Chiar și când am ajuns la fața locului, el a manifestat un comportament intimidant, atât față de oficiali, cât și față de lucrătorii migranți.

Anchetele au arătat că ar fi existat și violență împotriva migranților, ceea ce înrăutățește lucrurile”,  a declarat primarul.

ADVERTISEMENT

Muncitorii români au dispărut

Cei 50 de lucrători români au dispărut și nimeni nu știe unde se afla. Reprezentanții Inspectoratului pentru Afaceri Sociale și Ocuparea Forței de Muncă, Poliției pentru străini și ai primăriei au deschis o anchetă în acest caz, după ce au mers să vadă ferma.

În ciuda dovezilor aceștia spun că nu au suficiente motive pentru a închide ferma. Nici proprietarul nu poate fi pedepsit. A fost obligat doar să-i mute pe români într-o altă locație și avertizat că va primi o amendă la următoarea abatere.

“Rareori am trăit o situație atât de degradantă”, a declarat primarul din Maasgouw, pentru televiziunea publică olandeză, Bnnvara.

ADVERTISEMENT