News

Caz șocant la Maternitatea Polizu. Mamei i s-a spus că bebelușul este mort, când de fapt era viu. Medicul, acuzat de tentativă de omor

Medicul ginecolog Florian Robe a fost audiat vineri și pus sub acuzare pentru tentativă de omor, în urma unui caz incredibil înregistrat în 2019 la Maternitatea Polizu.
07.10.2022 | 15:41
Caz socant la Maternitatea Polizu Mamei i sa spus ca bebelusul este mort cand de fapt era viu Medicul acuzat de tentativa de omor
Florian Robe, acuzat de tentativă de omor, dar și de cruzime de colegii de la Maternitatea Polizu. Foto: captură Antena 3 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În prim-planul ororilor de la Maternitatea Polizu apare o mamă care a născut prematur și care a fost informată de medicul ginecolog Florian Robe că bebelușul ei a murit. Totuși, la distanță de 12 ore, femeia a fost informată că fetița ei trăiește.

Maternitatea Polizu, maternitatea ororilor

Cu privire la acest episod, reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București au declanșat o cercetare disciplinară, conform jurnaliștilor de la TVR. Când a ajuns în camera de gardă, femeia avea 24 de săptămâni de sarcină și a fost sfătuită să avorteze.

ADVERTISEMENT

După naștere, ea a fost informată că fetița s-ar fi născut moartă. A doua zi, o asistentă i-a spus că bebelușul trăiește. La trei ani de la situația care i-a produs un șoc psihic considerabil atât ei, cât și familiei, mama a solicitat ajutorul avocatului Adrian Cuculis.

Ulterior a urmat depunerea unei plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar vineri, 7 octombrie 2022, medicul ginecolog Florian Robe a fost fost audiat și acuzat de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Avocatului familiei a dezvăluit că medicul a crezut că bebelușul este mort. Mama a declarat că i s-a dat să semneze un certificat de deces al copilului. Cu toate acestea, a doua zi i s-a spus: ”Copilul ar da semne să trăiască”. ”Am născut seara la 18:45 și fetița a fost descoperită că este vie undeva la 8:00 dimineața”, a spus mama conform jurnaliștilor TVR.

Într-o intervenție la Antena 3, ea a completat că personalul medical a încercat să o convingă că fetița pe care o născuse a revenit la viață miraculos, ”ca o minune în Săptămâna Mare”. Avocatul Cuculis a mai spus că medicul este acuzat și de colegii săi că obișnuia des să îi trateze cu multă cruzime pe copiii născuți prematur:

ADVERTISEMENT

Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest Dr. Robe, era un abator de copii prematuri, aruncați la propiu în coșul de gunoi, până mureau.”

Din nefericire, din cauza lipsei de oxigen, fetița a rămas cu sechele și în prezent urmează proceduri complicate și dureroase pentru recuperare. Mama acesteia a spus că din cauza depresiei nu a găsit puterea necesară pentru a depune plângerea penală mai devreme.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor de pe pagina sa de Facebook, Florian Robe a studiat Medicina la Universitatea Ovidius și este originar din Călărași. Cu privire la acest caz, reprezentanții Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului au anunțat că vor desfășura mai multe controale.

 

 

 

ADVERTISEMENT