News

Cazul bebelușilor încurcați la Maternitatea Ploiești, mărturia tulburătoare a unui tată: ”Au încercat să ne convingă că e a noastră”

Informații noi în cazul bebelușilor încurcați la Maternitatea Ploiești. Tatăl unui nou-născut schimbat face dezvăluiri despre ziua incidentului.
19.02.2024 | 17:14
Cazul bebelusilor incurcati la Maternitatea Ploiesti marturia tulburatoare a unui tata Au incercat sa ne convinga ca e a noastra
Cazul bebelușilor încurcați la Maternitatea Ploiești continuă să aducă detalii revoltătoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cazul bebelușilor încurcați la Maternitatea Ploiești continuă să scoată la suprafață detalii revoltătoare. Unul dintre tați face o mărturie de-a dreptul tulburătoare despre modul în care s-au comportat cei de la spital.

Cazul bebelușilor încurcați la Maternitatea Ploiești continuă să aducă detalii revoltătoare

În urmă cu o săptămână, doi bebeluși au fost încurcați la Maternitatea Ploiești. Dintr-o eroare inexplicabilă a angajaților spitalului din Prahova, mama unei fetițe a plecat acasă cu alt copil. Imediat, reprezentanții unității medicale au demarat o anchetă internă pentru a afla cine se face vinovat de gafa cu nou-născuții.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru presa locală, tatăl unuia dintre nou-născuții încurcați în unitatea medicală povestește momentele extrem de grele prin care a trecut alături de mama bebelușului. ”În jurul orei 15.10 am ajuns cu soția mea pe un hol, așteptând copilul pe care trebuia să-l îmbrăcăm și să-l ducem acasă. Eram amândoi extrem de emoționați.

Ne-am dorit foarte mult acest copil, mai ales că ne-am confruntat cu dificultăți medicale mai bine de zece ani. Eram foarte fericiți. La un moment dat a ajuns la noi o doamnă asistentă cu un căruț în care era o fetiță.

ADVERTISEMENT

Când am văzut-o, chiar am glumit că pare mai mică decât o știam. Doamna ne-a poftit în sală pentru a schimba copilul. Ne-a predat actele și ne-a cerut hainele Raisei”, spune bărbatul, pentru ObservatorulPh.

Apoi, în scenă au apărut îndoielile. Chiar proaspăta mămică a fost cea care a intrat la bănuieli. ”Soția mea și-a dat seama imediat că nu era copilul nostru și i-a spus asistentei că ne-a adus un alt bebeluș”, mai spune tatăl copilului.

ADVERTISEMENT

Comportament reprobabil al asistentei: ”A început să o tragă pe fetiță de obraji, ca și când era din plastilină și o modela”

În ciuda faptului că mama bebelușului insista asupra faptului că micuța nu este a ei, asistenta părea grăbită să încheie ”socotelile” cu acest caz. Aceasta chiar a avut un comportament nedemn de un cadru medical.

Asistenta a insistat că e copilul nostru și a început să o îmbrace, grăbindu-se să ne-o predea. Soția mea i-a explicat că fetița noastră avea câteva semne distinctive, la buze, la ochi și o altă culoare a părului.

ADVERTISEMENT

I-am arătat poze cu fetița noastră pe care le aveam în telefon, fiind evident că era și o diferență de fizionomie. Știți ce a făcut atunci? A început să o tragă pe fetiță de obraji, ca și când era din plastilină și o modela, doar-doar să ne convingă că e a noastră”, mai afirmă bărbatul.

Tatăl bebelușului, despre reacție celor de la spital: ”Nu știau cum să fugă de noi”

Tatăl fetiței mai spune că, în urma acestui grav incident, a încercat să discute cu cei de la spital. În prima zi, toți s-au ascuns de el. Abia după 24 de ore a primit o umbră de explicație.

În ziua aceea nu știau cum să fugă de noi. A doua zi am reușit să vorbesc Călin Boeru, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie. Culmea, mi-a recunoscut că nu este prima dată când greșește persoana care ne-a încurcat copiii.

I-am reproșat că nu s-a făcut o evaluare a fetiței noastre pentru timpul în care a lipsit din maternitate, că transportul nu s-a efectuat cu o ambulanță, mai ales dacă se întâmpla ceva pe drum? Și că soția mea nu a avut sprijin psihologic în perioada în care copilul a fost departe de ea”, mai afirmă tânărul tată.

ADVERTISEMENT