News

Fetiță de doi ani, salvată într-o operațiune contra cronometru a poliției. Tatăl amenința că o ucide, apoi își ia viața

Polițiștii din Vrancea au intervenit de urgență pentru salvarea unei fetițe de doi ani. Tatăl plecase cu ea de acasă și amenința că o ucide, apoi își pune capăt zilelor
11.02.2024 | 23:06
Fetita de doi ani salvata intro operatiune contra cronometru a politiei Tatal ameninta ca o ucide apoi isi ia viata
Fetița a fost salvată de intervenția rapidă a polițiștilor Sursa foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
ADVERTISEMENT

Printr-un apel la 112 o femeie din Vrancea le-a spus polițiștilor că în urma unui conflict, concubinul ei a plecat de acasă cu fetița de doar doi ani și că nu știe unde se află copila.

Fetiță de doi ani, salvată într-o operațiune contra cronometru a poliției

Femeia reușise să fugă la vecini cu ceilalți trei copii ai cuplului. În urma apelului la 112, au fost solicitați să intervină polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești.

ADVERTISEMENT

”Un apel telefonic îi anunța despre faptul că o femeie are unele neînțelegeri cu concubinul său. Cunoscând zona, le-a luat câteva minute să ajungă la familia la care se refugiase femeia împreună cu 3 dintre cei 4 copii ai săi.

Vizibil agitată, le-a relatat poliţiştilor faptul că, în jurul orei 14:00, concubinul său a revenit la domiciliu aflându-se în stare vădită de ebrietate, a început sa provoace scandal, să-i adreseze injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita ca acest conflict să degenereze în acte de violenţă, femeia a părăsit domiciliul şi s-a adăpostit la locuinţa unor vecini. Aceasta le-a povestit că fiica sa, în vârstă de aproape 2 ani, a fost luată de concubin, care a plecat cu un atelaj hipo, necunoscând direcţia de deplasare a acestuia”, a transmis, duminică seară, IPJ Vrancea.

O oră de negocieri prin telefon

Unul dintre polițiști l-a sunat pe bărbat şi, mai bine de o oră, au încercat să afle unde se află, obținând câteva indicii în timpul convorbirii. Bărbatul a amenințat că se sinucide, iar fetița ”nu va mai fi găsită”.

ADVERTISEMENT

”Preț de mai bine de 1 oră, a încercat să stabilească unde se află. Sub presiunea faptului că bărbatul amenința că se va sinucide iar fetița ‘nu va mai fi găsită’ dacă vor interveni, în timpul apelului Ionuț (polițistul care a vorbit la telefon cu bărbatul n.r.) a ‘extras’ un detaliu extrem de important care i-a condus spre locul unde se aflau cei doi: într-un cătun, la circa 4 km de domiciliu, într-o zonă cu teren accidentat, la un adăpost abandonat.

L-au observat de la distanță având o secure în mână și au cerut imediat sprijinul unui alt echipaj de poliție. La vederea autospecialelor, bărbatul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic, amenințând atât cu acte ce i-ar fi pus în pericol viața fetiței cât şi cu suicidul”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fetița a scăpat nevătămată

Poliţiştii au reuşit să se apropie, l-au imobilizat şi încătuşat pe bărbat, iar una dintre membrele echipajului a recuperat fetița pe care au returnat-o nevătămată în brațele mamei.

”Colega noastră Daniela a fugit către adăpost, auzind printre ţipetele bărbatului, vocea celei mici. A găsit-o teafără, pe paie, în adăpostul de animale. La faţa locului a fost solicitat un echipaj de ambulanţă care a preluat bărbatul şi transportat la o unitate medicală de specialitate.

Fetiţa nu a fost victima vreunei infracţiuni, iar până la reîntâlnirea cu mama sa, a adormit liniştită în braţele colegei noastre Daniela, care, deşi şi-a început activitatea din decembrie 2023, are cu siguranţă atributele unui bun poliţist: empatia şi dragostea pentru semeni”, au mai transmis poliţiştii.

IPJ Vrancea anunţă că a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, însă femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecţie. Bărbatul are acum un dosar penal pentru ”ameninţare”.

ADVERTISEMENT