News

Doi nou-născuți, încurcați la Maternitatea Ploiești. Mama unei fetițe a plecat acasă cu alt copil

Incident la Maternitatea Ploiești, acolo unde doi nou-născuți au fost încurcați de medici. Mama unei fetițe a dus acasă alt copil.
12.02.2024 | 21:41
Doi nounascuti incurcati la Maternitatea Ploiesti Mama unei fetite a plecat acasa cu alt copil
Doi nou-născuți, încurcați la Maternitatea Ploiești. O mamă a revenit la spital să returneze bebelușul altei femei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi nou-născuți au fost încurcați la Maternitatea Ploiești. Incidentul extrem de grav a avut loc luni, 12 februarie, atunci când mama unei fetițe a plecat acasă cu alt copil.

Doi nou-născuți, încurcați la Maternitatea Ploiești. O mamă a revenit la spital să returneze bebelușul altei femei

În acest caz din județul Prahova au fost implicate, fără voia lor, două fetițe. Născute în aceeași zi, micuțele au fost botezate cu același nume, iar acest aspect a înlesnit gafa medicilor, relatează Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, luni, una dintre tinerele mame a plecat acasă cu un copil. Ea credea că și-a luat propriul copil, cel pe care l-a adus pe lume. În realitate, luase un alt bebeluș.

Din informațiile prezentat în presa locală, mama care a rămas la spital, al cărei copil a fost luat din greșeală, a realizat rapid că fetița care i-a fost adusă de medici nu este a ei.

ADVERTISEMENT

Panicată de situația gravă, aceasta a luat legătura cu medicii. În cel mai scurt timp de la sesizare, femeia care s-a externat prima a fost sunată și i s-a spus să aducă înapoi copilul luat și să-și ia acasă fetița pe care o adusese pe lume.

Într-o reacție pentru sursa citată, conducerea secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a confirmat acest incident. Reprezentanții unității medicale au demarat o anchetă internă pentru a afla cine se face vinovat de gafa cu nou-născuții.

ADVERTISEMENT

Situația similară și în Onești, în urmă cu un deceniu

În urmă cu un deceniu, o situație similară a avut loc la Maternitatea Oneşti. Medicii de acolo au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeaşi zi. Atunci, mămicile au plecat acasă, fiecare, cu copilul unei străine.

În ciuda faptului că femeile şi-au dat seama a doua zi că micuţii au fost încurcaţi, au fost nevoite să aştepte o lună de zile rezultatele testelor ADN care să confirme identitatea copiilor.

ADVERTISEMENT

Cele două familii au trecut printr-un adevărat calvar. Conducerea spitalului a hotărât să facă teste ADN. Abia după câteva săptămâni de analize repetate şi costuri de zeci de milioane de lei, rezultatele au confirmat: micuții ajunseseră în familii străine.

La acea vreme, poliția a deschis dosar pentru neglijență în serviciu. Cele două mame au vrut să dea spitalul în judecată pentru că ambele s-au îmbolnăvit în urma stresului, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: