Sport

Cazuri COVID-19 în handbalul românesc! Doi jucători care au intrat în cantonament la Izvorani, depistați pozitiv. Exclusiv

24.08.2020 | 14:26
Cazuri COVID19 in handbalul romanesc Doi jucatori care au intrat in cantonament la Izvorani depistati pozitiv Exclusiv
Cazuri COVID-19 în handbalul românesc! Doi jucători care au intrat în cantonament la Izvorani, depistați pozitiv.
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus afectează și handbalul românesc. Nici nu au început competițiile că au apărut deja primele două cazuri COVID-19. Din informațiile FANATIK, doi jucători de la Centrele de Excelență 2004-2007 care au făcut într-un cantonament la Izvorani, au fost depistați pozitiv.

Înainte de a intra în cantonament, toți jucătorii au fost testați și rezultatele au fost negative. Însă, după cele două săptămâni de cantonament de la Izvorani, doi dintre jucători au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT

În țară avem opt centre de excelență, patru la feminin și patru la feminin. Jucători din aceste Centre de Excelență au fost în ultimele două săptămâni într-un cantonament la Izvorani, iar acum părinții sportivilor sunt îngrijorați ca cei care au participat să nu fi fost infectați.

Cazuri COVID-19 în handbalul românesc! Doi jucători care au intrat în cantonament la Izvorani, depistați pozitiv

Din informațiile FANATIK, cei doi sportivi depistați pozitiv au fost izolați imediat față ce ceilalți. Testarea a avut loc după încheierea cantonamentului. În acest moment, conform Ordinului de Ministru, pregătirea în sală a sportivilor este limitată.

ADVERTISEMENT

Cele 8 Centre de Excelență din țară la handbal: 

Handbal Feminin:

  • Centrul Național de Excelență Rm. Vâlcea
  • Centrul Național de Excelență Sf. Gheorghe
  • Centrul Național Olimpic de Tineret Iași
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Baia Mare

Handbal Masculin: 

  • Centrul Național de Excelență Sighișoara
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor București
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara
  • Centrul Național Olimpic de Tineret Brașov
ADVERTISEMENT

Competiţiile de seniori nu încep pe 1 septembrie: “Termenele sunt depăşite în momentul de faţă”

În ceea ce privește începerea competițiilor de handbal seniori, lucrurile nu stau deloc grozav. Meciurile ar trebui să înceapă cu data de 1 septembrie cu turneele de promovare, însă din declarațiile președintelui Alexandru Dedu, aceste termene vor fi, cel mai probabil, împinse mai târziu în septembrie:

“Termenele sunt depășite în momentul de față. Sunt modificări și la nivel de competiții, modul de abordare. În procent foarte mare, calificările în Ligă, Cupa României, Supercupa României și începutul turului la băieți se vor desfășura în septembrie.

ADVERTISEMENT

Avem tone de scenarii. Le trecem pe toate prin Consiliul de Administrație și încercăm să vedem toate scenariile posibile. Nu vrem să avem situații care nu sunt prevăzute în regulament”, a spus Alexandru Dedu într-un interviu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: