News

Cazurile de coronavirus din România ar putea urma un trend descendent. Anunțul secretarului de stat Horațiu Moldovan

27.04.2020 | 18:00
Cazurile de coronavirus din Romania ar putea urma un trend descendent Anuntul secretarului de stat Horatiu Moldovan
ADVERTISEMENT

Cazurile de coronavirus din România zilelor viitoare ar putea urma un trend descendent. Anunțul optimist vine din partea secretarului de stat Horațiu Moldovan.

Cazurile de coronavirus din România ar putea urma un trend descendent. Anunțul secretarului de stat Horațiu Moldovan

Oficialul din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, prevede o evoluție în sens descendent al numărul cazurilor de Covid-19 raportate zilnic în România.

ADVERTISEMENT

Pe data de 15 mai, autoritățile se pregătesc să relaxeze o parte dintre măsurile de izolare socială adoptate în cursul lunii martie.

Întrebat despre evoluția infectărilor din țara noastră, după mijlocul lunii viitoare, doctorul Horațiu Moldovan spune că sunt șanse să intrăm pe o curbă descendentă a cazurilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Cred că da, pentru că deja suntem pe curbă plată, pe un platou, un platou care într-adevăr este în dinţi de fierăstrău.

De exemplu, astăzi numărul cazurilor este mai mic decât pe 12 aprilie şi dacă luăm suma vârfurilor acestei curbe are un uşor trend descendent, este probabil ca să ne înscriem pe acest trend descendent şi sperăm să facem asta”, a spus secretarul de stat la Digi24.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan: ”Măsurile luate de autorități, extrem de utile”

În opinia oficialului din Ministerul Sănătății, autoritățile au venit la timp cu impunerea măsurilor de distanțare socială și acest lucru a încetinit extinderea bolii.

“Statul a făcut foarte mult pentru că a reuşit să gestioneze în aceste două luni rata infecţiilor care s-a menţinut într-un ritm de creştere moderat, într-un ritm de creştere de tip logaritmic. Nu au existat explozii exponențiale, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Italia, Franţa, Germania.

ADVERTISEMENT

Deci ratele de îmbolnăvire sunt acceptabile în România, comparativ cu aceste ţări, şi rata de mortalitate este mică, aproximativ cinci la sută, comparativ în Spania – 10 la sută, Italia – 13 la sută, Franţa – 14 la sută, iar rata de vindecări este importantă în România, aproape 30 la sută, în timp ce în SUA este doar 12 la sută, iar în Franţa – 27 la sută.

Sigur există şi rate mai bune de vindecare, în Germania – 70 la sută. Dar ne înscriem într-o categorie foarte bună comparativ cu tabloul european şi acest lucru este consecinţa gestiunii acestei epidemii de către autorităţile statului”, a mai spus secretarul de stat pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT