Sport

CCA a anunțat arbitrul la Universitatea Craiova – FCSB. Ce a ales Kyros Vassaras după scandalul provocat de Horațiu Feșnic

CCA a anunțat numele arbitrului care va conduce Universitatea Craiova - FCSB. Ce alegere a făcut Kyros Vassaras după scandalul provocat de Horațiu Feșnic.
29.04.2023 | 15:12
CCA a anuntat arbitrul la Universitatea Craiova  FCSB Ce a ales Kyros Vassaras dupa scandalul provocat de Horatiu Fesnic
CCA a delegat arbitrul pentru derby-ul Universitatea Craiova - FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Perioada de foc din play-off-ul SuperLigii continuă, iar FCSB merge pe Stadionul „Ion Oblemenco” pentru meciul cu Universitatea Craiova din etapa cu numărul 6, prima a returului, duminică, ora 21:00. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Istvan Kovacs la meciul din Bănie.

CCA a anunțat arbitrul la Universitatea Craiova – FCSB. Kyros Vassaras l-a ales pe Istvan Kovacs

Universitatea Craiova o poate depăși pe FCSB în clasament dacă va reuși să păstreze toate cele trei puncte în Bănie. După scandalul provocat de Horațiu Feșnic la Rapid – FCSB, scor 1-0 în ultima etapă a turului, Kyros Vassaras l-a delegat pe Istvan Kovacs la meciul roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Cel mai titrat arbitru român al momentului a oficiat ultima oară în Kuweit la meciul dintre Kazma și Al Kuwait. „Centralul” din Carei a fost la delegat în camera VAR la cea de-a doua semifinală din Cupa României Betano ”U” Cluj – UTA Arad, scor 1-0.

Istvan Kovacs va fi ajutat de la margini de asistenții Ovidiu Artene și Vasile Marinescu, în timp ce în camera VAR se vor afla Cătălin Popa și Andrei Constantinescu. Al patrulea oficial va fi Marian Barbu, iar observatori au fost numiți Irina Mîrţ şi Ion Căţoi.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, delegat la Universitatea Craiova – FCSB după scandalul provocat de Horațiu Feșnic

Horațiu Feșnic a avut o prestație modestă la derby-ul Rapid – FCSB, scor 1-0 în etapa cu numărul 5 din play-off-ul SuperLigii. Evoluția slabă a „centralului” de la Cluj a fost recunoscută și de Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Horațiu Feșnic a fost criticat pentru toleranța la intrările dure ale lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman și a lui Dragoș Grigore la Andrea Compagno. Astfel, Kyros Vassaras a apelat la cea mai bună soluție pentru a aplana conflictele, deoarece Istvan Kovacs este văzut cel mai bun arbitru al momentului din România.

ADVERTISEMENT

„Centralul” de 38 de ani face parte din categoria UEFA Elite din 2019, iar în actuala stagiune a arbitrat 16 meciuri din SuperLiga, în care a acordat 73 de cartonașe galbene și 4 cartonașe roșii. În play-off-ul SuperLigii, Istvan Kovacs a a mai arbitrat-o o dată pe FCSB, în victoria cu Farul, scor 2-1 pe Arena Națională.

Istvan Kovacs, unul dintre „centralii” doriți de Gigi Becali în play-off

Gigi Becali a răbufnit pentru prima oară la adresa arbitrajului în play-off după remiza FCSB-ului cu Universitatea Craiova, scor 1-1 în prima etapă. Istvan Kovacs, Sebastian Colțescu și Horațiu Feșnic au fost oficialii pe care Gigi Becali i-a vrut în play-off.

ADVERTISEMENT

„Ce să le mai reproşez? Sunt trei arbitri: Kovacs, Colţescu şi Feşnic. Ăştia sunt cei mai buni. Mai sunt unii cât de cât, dar ăştia trei sunt valoroşi. Dă-i pe ăştia trei la meciurile din play-off. Vrei să arăţi că eşti prea deştept?

Ce vrei să ne arăţi, că ne sfidezi? Dacă vrea Dumnezeu, poate să dea peste cap cu toate aparatele VAR. Păi golul lui CFR Cluj de ieri a fost gol valabil. Tu ai văzut milimetru? Ăla a fost cu cotul, celălalt cu mâna. Adică ei fac ce le convine lor”, a declarat Gigi Becali.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT