News

Ce a decis Robert Negoiță privind stația de sortare a deșeurilor de la Cățelu. Incredibil

11.03.2021 | 08:35
ADVERTISEMENT

Decizie halucinantă luată de Robert Negoiță și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3, după ce APM suspendase activitatea la stația de sortare a deșeurilor Cățelu.

În timp ce Bucureștiul se scufunda în zăpadă, miercuri seară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3, condus de primarul Robert Negoiță, a dat o hotărâre prin care stația de sortare a deșeurilor de lângă Cățelu să poată funcționa în continuare, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

În ciuda protestelor oamenilor nemulțumiți din localitate, mașinile de la Salubrizare și Deszăpezire S3 au transportat din nou deșeuri la stația de la capătul străzii Lunca Vișagului.

Robert Negoiță și-a dat singur autorizație pentru a relua activitatea la stația de sortare a deșeurilor de la Cățelu

Deși primăvara s-a transformat instant în iarnă, câțiva localnici au ieșit la -2 grade și pe un vânt puternic pentru a protesta împotriva deciziei de reluarea a activității de la Cățelu. Au plecat după apariția dubei de Jandarmerie.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a suspendat autorizația de mediu în urmă cu trei zile, activitatea stației de sortare a deșeurilor de lângă Cățelu a fost reluată printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3

„Se aprobă continuarea activității de sortare a deșeurilor municipale și similare la stația de sortare (…) pentru o perioadă de șase luni. Se aprobă transportul deșeurilor la stația de sortare. Se aprobă asigurarea desfășurării activității de către operatorul stației de sortare pentru o perioadă de șase luni”, se arată în hotărârea Comitetului.

ADVERTISEMENT

Oamenii au încercat să ia legătura cu Garda de Mediu și cu APM, dar până la această oră lucrurile au rămas neclare. Li s-a cerut să revină pentru detalii joi dimineață, potrivit sursei citate.

Ce spune APM București? ”Nu înțeleg în baza cărei legislații au făcut asta”

Mihaela Aldea, directoarea Agenției pentru Protecția Mediului București, este cea care a semnat suspendarea autorizației stației de sortare. Aceasta s-a arătat uimită de hotărârea dată de Comitetul condus de Negoiță și a precizat că e prima dată când aude așa ceva

ADVERTISEMENT

”Din punctul nostru de vedere, autorizația de mediu este suspendată, așadar acolo nu trebuie să se mai desfășoare nicio activitate. Nu înțeleg în baza cărei legislații au făcut asta. Nu cunosc să existe prevederi după care suspendarea să fie ridicată altfel decât în instanță sau dacă Garda de Mediu ne informează că toate măsurile dispuse au fost respectate”, a explicat Aldea, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT