News

Ce a descoperit un bărbat pe o stradă din Baia Mare. S-a speriat și a sunat să ceară ajutor

Momente de panică pe o stradă din Baia Mare, după ce un bărbat a făcut o descoperire care i-a dat fiori reci pe șira spinării.
02.04.2023 | 20:25
Ce a descoperit un barbat pe o strada din Baia Mare Sa speriat si a sunat sa ceara ajutor
A fost panică pe o stradă din baia Mare / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Apariție șocantă pe o stradă din Baia Mare, acolo unde locuitorii au trecut printr-o spaimă de zile mari, în acest weekend.

Panică pe o stradă din Baia Mare. Un piton, văzut în libertate

Locuitorii din Baia Mare nu se așteptau niciodată ca o astfel de creatură să ajungă atât de aproape de ei, într-un spațiu public. Este vorba despre un șarpe neveninos, din specia piton regal.

ADVERTISEMENT

Deși în momentul în care reptila a fost observată, aceasta zăcea inertă, nimeni nu a avut curajul să se apropie prea mult de ea. Speriați, oamenii au sunat la numărul unic de urgență și au solicitat ajutor.

Interesant este că șarpele descoperit pe o stradă din Baia Mare se afla abandonat lângă o bordură, în apropierea unor pubele de gunoi.

ADVERTISEMENT

Fostul prefect de Baia Mare, care locuiește pe stradă, a sunat la 112

Nimeni nu știe cum a ajuns acesta acolo și nici de unde provine. Cel mai probabil, acesta a aparținut unui crescător de șerpi. În ultima perioadă, creșterea reptilelor în apartament a devenit o adevărată modă, mai ales între tineri.

Unul dintre oamenii care locuiesc pe strada din Baia Mare și care a sunat la autorități este chiar fostul prefect al localității, anunță România TV. Acesta a sesizat prezența reptilei ca un potențial pericol pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT
Piton regal Baia Mare
Pitonul a fost descoperit în apropiera unei pubele de gunoi / Foto: captură România TV

Până la urmă, autoritățile au intervenit la fața locului, iar pitonul a fost ridicat. Acesta era decedat și există indicii că acesta ar fi murit de frig. Reptila a fost transportată la muzeul Antipa. În prezent, autoritățile îl caută pe proprietarul șarpelui.

Pitonul regal este o specie neveninoasă

Descoperirea de pe stradă, din Baia Mare, nu este singura de acest gen. Anul trecut, un piton a fost capturat în județul Bihor, de pe o platformă de gunoi.

ADVERTISEMENT

Pitonul regal este o specie neveninoasă, provenită din Africa. I se mai spune și ”piton bilă”, pentru modul în care se încolăcește atunci când este speriat.

Pitonul regal poate ajunge la lungimea maximă de 1,5 metri, iar în captivitate trăiește, în medie, 20-30 de ani. Pitonul regal este extrem de popular printre crescătorii de reptile, mai ales cei care nu au experiență.

ADVERTISEMENT