Sport

Lukașenko, președintele singurei țări unde se joacă fotbal, noi declarații controversate: „Mai bine mori în picioare!”

30.03.2020 | 11:34
Lukasenko presedintele singurei tari unde se joaca fotbal noi declaratii controversate Mai bine mori in picioare
ADVERTISEMENT

Belarus este singurul loc din Europa unde timpul nu s-a oprit în loc din cauza pandemiei de coronavirus. Aici sportul continuă să se desfăşoare absolut normal, nefiind oprită nici o competiţie.

Ce a făcut preşedintele Belarusului în week-end

Este singura ţară unde mai au loc meciuri de fotbal, dar şi din toate celelalte discipline sportive, deşi şi aici există 94 de cazuri de COVID 19, fără a fi fost raportat însă vreun deces.

ADVERTISEMENT

Belarus este condusă din 1994 într-o manieră considerată dictatorială de preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi acesta refuză să ia măsuri împotriva virusului.

A jucat hochei pe gheaţă la 65 de ani

Weekendul trecut Lukaşenko, care are acum 65 de ani, a dorit să fie un exemplu pentru toţi locuitorii ţării în această perioadă de maximă încercare pentru Europa şi a jucat hochei pe un patinoar din Minsk.

ADVERTISEMENT

A fost o echipă prezidenţială care a întâlnit o selecţionată a regiunii Grodno. Lukaşenko nu e străin în ale hocheiului pe gheaţă, el reuşind să dea şi o pasă de gol.

Sportul e cel mai bun antivirus

Declaraţiile sale de la final au uimit din nou o Europă care se luptă disperată să facă faţă pandemiei de COVID 19.

ADVERTISEMENT

“Sportul este cel mai bun antivirus. Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înţeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeţi, vreunul ?

Este mare fan al hocheiului pe gheaţă

Este un patinoar de hochei pe gheaţă. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiţii şi este cel mai bun antivirus.

ADVERTISEMENT

Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheaţă este un remediu antivirus”.

„Coronavirus e o psihoză”

Pentru preşedintele Belarus coronavirus e mai degrabă o psihoză: “Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni şi care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebuneşte.

Este o stupiditate totală să închizi graniţele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine”.

ADVERTISEMENT