Fotbal intern

Vasili Hamutovski, despre Belarus, singura țară europeană unde se mai joacă fotbal: „Dacă oprim, vom muri de foame!”

21.03.2020 | 18:12
Vasili Hamutovski despre Belarus singura tara europeana unde se mai joaca fotbal Daca oprim vom muri de foame
ADVERTISEMENT

Vasili Hamutovski, fostul portar al FCSB-ului și al Petrolului, a povestit cum se desfășoară viața în Belarus, singura țară europeană unde se mai joacă fotbal în plină pandemie.

Fostul internațional bielorus a dezvăluit că oamenii sunt mai îngrijorați de starea financiară decât de coronavirus, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Vasili Hamutovski, despre Belarus, singura țară europeană unde se mai joacă fotbal

Vasili Hamutovski a vorbit despre cum se trăiește viața în Belarus, singura țară europeană unde se mai joacă fotbal în plină epidemie de coronavirus: „Noi nu prea ne temem de pandemia asta. N-au mai fost virusuri din astea gripale? Au mai fost, unele poate mai agresive.

Nu sunt medic, poate greșesc și îmi cer scuze dacă o fac, dar mi se pare o exagerare tot ce se întâmplă acum în lume. Cum să oprești economia mondială pentru o gripă?”.

ADVERTISEMENT

„Nu știu, chiar nu îmi plac teoriile conspirației, și poate interpretarea mea e greșită. Dar nu poți opri totul în loc din cauza unui virus!

Asta e părerea mea, părerea unui om obișnuit. În același timp, îi respect pe cei care cred altceva și acționează altfel. Suntem liberi să ne decidem viața”, a mai spus fostul goalkeeper al FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

„Ocupați-vă de igienă, dar nu opriți economia!”

Vasili Hamutovski

are și niște sfaturi pe care le dă în privința pandemiei de coronavirus: „Și aici, la noi, peste tot sunt îndemnuri la respectarea normelor de igienă, la TV oamenii sunt sfătuiți să se spele des pe mâini, să aibă grijă etc.

Asta zic și eu: ocupați-vă de igienă, dar nu opriți economia! Altfel, poate vor muri mai multi de foame decât de virus. Peste câteva luni ar putea fi milioane de oameni fără joburi, deci fără bani de mâncare. Asta o să fie bine? Nu cred”.

ADVERTISEMENT

„Mie nu mi se pare că oamenii s-au schimbat. Ne vedem de viață, pentru că statul nu ne impune nimic, izolare sau altceva. Sigur, nici nu te forțează să ieși pe stradă sau la muncă dacă nu te simți confortabil.

Uite, de exemplu, cine nu vrea să își ducă zilele astea copiii la școală e liber să îi țină acasă. Nu s-au închis școlile, dar nici nu ești obligat să duci copiii.

Fiecare face cum simte că e mai bine. Pe străzi nici nu vezi mulți oameni purtând mască de protecție”, a mai spus Vasili Hamutovski.

  • 41 de ani a împlinit Vasili Hamutovski pe 30 august
ADVERTISEMENT