News

Ce a făcut un bătrân din România pentru o refugiată ucraineană și copiii ei se poate transforma în fotografia anului. Gest de noblețe rară. Foto

Gest impresionant al unui bătrân aflat la graniță: împarte bani românești copiiilor ucraineni. Imaginile au fost lăudate pe rețelele de socializare: „Omenia românilor nu are margini”.
27.02.2022 | 21:06
Ce a facut un batran din Romania pentru o refugiata ucraineana si copiii ei se poate transforma in fotografia anului Gest de noblete rara Foto
Ce a făcut un bătrân din România pentru o refugiată ucraineană și copiii ei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care au fugit din calea războiului.

Gestul impresionant al unui bătrân. Ce le-a dat acesta copiilor din Ucraina

Aceștia i-au așteptat la granițe nu numai cu apă și mâncare, ci și cu oferte de transport sau cazare.

Un gest impresionant a făcut un bătrân care a mers la graniță pentru a-i ajuta pe ucrainenii fugiți din propria țară după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost fotografiat cum mergea printre refugiații care stăteau la coadă și le oferea bani copiiilor care erau alături de familiile lor.

Autorul postării spunea că acesta s-a comportat ca un adevărat bunic, care atunci când îi soseau nepoții acasă, le oferă bani și sprijin.

ADVERTISEMENT
Bunicul de la graniță
Bunicul de la graniță. Foto: Facebook

„Un bunic împarte bani românești copiilor refugiați care au trecut vama. Omenia românilor nu are margini.

Ca și când ar fi venit pensia si nepoții îi pășesc în bătătură.

Ce mai putem spune? Vă mulțumim, oricine ați fi”, arată o postare făcută pe Facebook de deputatul Filip Havarneanu, de la Iași.

ADVERTISEMENT

Mame pentru mame. Româncele cu copii, ajutor pentru refugiatele ucrainene care au venit alături de micuții lor

De asemenea, și mamele din România au decis să facă ceva pentru a-i ajuta pe copiii din Ucraina, dar și pe mamele lor.

Așa a luat naștere Mamprenoare, o platformă care vrea să strângă nu numai alimente, ci și scutece sau cosmetice pentru mamele refugiate și pruncii lor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, multe altele s-au mobilizat pentru a le aduce inclusiv la locurile de cazare, de la graniță.

„Strângem pachete cu alimente neperisabile, cosmetice de bază, scutece pentru copilași și pături, la centrele noastre de colectare din Iași și Cluj-Napoca.

S-au mobilizat mamele, la noi sună telefonul non-stop, sunt mame care vor să doneze și se oferă să pună la dispoziție locuri de cazare în Iași.

O mămică ne-a anunțat acum că-și ia copilul în brațe, ia un taxi și se duce la graniță dacă e nevoie, să ia o mămică și să o aducă la ea la Iași”, au spus reprezentantele, conform Hotnews.

Mulți oameni de afaceri, unul dintre ei fiind Ștefan Mandachi, au anunțat că oferă cazare și mese calde în mod gratuit pentru refugiați, având prioritate cei care au și copii.

ADVERTISEMENT