Life

Ce a fost pus să plătească un client într-un restaurant. Ce este, de fapt, taxa de serviciu discreționar

Ce a fost pus să plătească un client într-un restaurant. Acesta a văzut abia pe bonul fiscal ce este pus să plătească. Ce este, de fapt, taxa de serviciu discreționar.
20.09.2023 | 20:53
Ce a fost pus sa plateasca un client intrun restaurant Ce este de fapt taxa de serviciu discretionar
Ce a fost pus să plătească un client într-un restaurant. Foto Reddit
ADVERTISEMENT

Ce a fost pus să plătească un client într-un restaurant. El a fost nevoit să achite taxa de serviciu discreționar.

Ce a fost pus să plătească un client într-un restaurant

Pățania unui bărbat la un restaurant din Marea Britanie a stârnit multe reacții pe internet. Acesta a povestit că a fost pus să plătească o taxă de serviciu discreționar.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în cauză a vrut să facă publică pățania și a arătat o imagine a notei de plată. El a mers la un restaurant din Londra cu mâncăruri fine, unde prețurile nu sunt neapărat prea mici. Acesta a văzut că pe bonul fiscal exista și o taxă de serviciu discreționar.

Aceasta reprezenta 15% din totalul mesei sale. Pentru ceea ce a consumat, clientul trebuia să plătească 51 de lire. Bărbatul trebuia să mai plătească în plus și această taxă care era de 7,65 lire. Bărbatul a consumat trei feluri de mâncare și un pahar de vin.

ADVERTISEMENT

Povestea a stârnit multe reacții printre utilizatorii de Reddit. Unii dintre ei au considerat că 15% bacșiș este mult prea mult. În timp ce alții au spus că dacă serviciul este unul impecabil atunci nu este deloc prea mult de plată.

„Sincer, 10% pentru un serviciu de masă prietenos? Bine. 12,5% pentru o experiență culinară, o ținută adecvată pentru o seară elegantă, sugestii de vinuri, agățarea hainei? Hmm ok. 15%? Cu siguranță nu”, a scris cineva pe Reddit.

ADVERTISEMENT

Ce probleme sunt legate de această taxă

O altă problemă legată de această taxă de serviciu discreționar este că s-a descoperit că multe întreprinderi nu le dau banii chelnerilor.

Astfel, în loc să le dea angajaților ceea ce li se cuvine, firmele pun banii în propriul buzunar.

ADVERTISEMENT

Conform unui raport din 2021 multe dintre restaurantele “care adaugă o taxă de serviciu discreționară pe facturile clienților păstrează o parte sau toate aceste taxe de serviciu, în loc să le transfere personalului”.

Alte voci spun că oamenii ar trebui să aibă șansa de a nu accepta taxarea automată a acestui serviciu, dacă nu vor să plătească câteva lire în plus.

ADVERTISEMENT