Life

Ce a pățit Gheboasă după scandalul de la Untold. Mulți se așteptau să i se întâmple asta

Au fost luate măsuri împotriva lui Gheboasă după scandalul de la Untold. Ce decizie au luat autoritățile în privința prestației artistului.
08.08.2023 | 17:11
Ce a patit Gheboasa dupa scandalul de la Untold Multi se asteptau sa i se intample asta
Gheboasă a fost sancționat după scandalul de la Untold. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu doar opinia publică a luat atitudine după prestația pe care Gheboasă a avut-o pe scena de la Untold. Trapperul a interpretat o piesă pe care mulți le-au considerat rasiste, vulgare și în care vorbea despre consumul de substanțe interzise, iar autoritățile au luat atitudine.

Lovitură pentru Gheboasă. Ce a pățit în urma scandalului de la Untold

După ce Gheboasă a urcat pe scena Alchemy la Untold, festivalul care a avut loc weekendul trecut la Cluj, s-a iscat un adevărat scandal. Iar opinia publică s-a împărțit în două tabere. Primul grup, de altfel și unul numeros, a considerat că este inadmisibil ca la un eveniment de asemenea amploare să se cânte o melodie cu versuri, din punctul lor de vedere, rasiste, vulgare sau în care este menționat consumul de droguri.

ADVERTISEMENT

Amintim ca la festival au fost numeroși adolescenți, fani ai lui Gheboasă, dar și copiii au avut acces. Alții, pe de cealaltă parte, i-au luat partea fostului concurent de la Survivor România 2023. Ei au argumentat că astfel de concerte au loc în întreaga lume ori oferind exemple de trupe și turiști din țară care au piese ce merg pe aceeași idee.

Inclusiv organizatorii Untold au explicat că nu s-au implicat în niciun fel în prestația artistică a lui Gheboasă, nevrând să-i încalce artistului libertatea de mișcare. În plus, Edy Chereji, directorul de comunicare, a afirmat că pe scenă au urcat 250 de artiști, pentru ca publicul să poată alege pe cine vrea să asculte.

ADVERTISEMENT

„Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului”, a mai transmis Edi Chereji.

Dar autoritățile nu au fost la fel de îngăduitoare cu Gheboasă. Până la acest moment, a primit o amendă de 1000 de lei din partea Jandarmeriei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat artistul după ce a fost pus la zid de internauți

Totodată, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sezisat și va analiza actul artistic, cuvintele și expresiile folosite, pentru a concluziona dacă a traperrul a săvârșit sau nu fapte antisociale de discriminare, scrie romaniatv.net. 

Pe de altă parte, după izbucnirea scandalului, în cadrul unei emisiuni de la RTV, Gheboasă a făcut primele declarații și a dezvăluit că vrea să intre în politică. Mai mult de atât, își dorește să fie președinte la Partida Romilor.

ADVERTISEMENT

„Sunt țigan. Nu sunt român și am văzut că aveți o legătură foarte strânsă cu Victor Ponta. Și aș dori să îl înștiințați cumva că îmi doresc să ajung președinte la Partida Romilor. Dacă se poate să facă cumva, să mă aducă în funcție”, i-a spus Gheboasă lui Victor Ciutacu, în cadrul show-ului Punctul culminant.

ADVERTISEMENT