News

Victor Ciutacu, reacție în scandalul Gheboasă de la Untold: ”Nu vă scandalizați”

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat după scandalul iscat de prestația cântărețului Gheboasă la festivalul de muzică de la Untold.
07.08.2023 | 22:01
Victor Ciutacu reactie in scandalul Gheboasa de la Untold Nu va scandalizati
Victor Ciutacu, reacție în scandalul Gheboasă de la Untold. Sursa foto: captură YouTube / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cunoscutul jurnalist TV Victor Ciutacu a avut o reacție acidă în scandalul iscat în jurul prestației cântărețului Gheboasă la festivalul Untold, găzduit în perioada 3 – 6 august la Cluj-Napoca.

Victor Ciutacu, paralelă între Gheboasă și Gabriel Liiceanu, după scandalul de la Untold

În weekendul recent încheiat, un scandal de proporții a izbucnit în spațiul public după ce trapperul Gheboasă a cântat, la Untold. Cu mii de adolescenți în jur, interpretul a fredonat mai multe piese pline de obscenități și înjurături.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei în astfel de situații, opinia publică din țară a fost divizată. Există două tabere. Prima, destul de mare, e formată din acuzatori, cei care i-au pus la zid inclusiv pe organizatorii festivalului. Apoi, o a doua tabără, cea a moderaților, a atras atenția că astfel de concerte au loc în întreaga lume în ultimii zeci de ani.

Mai multe personalități marcante din spațiul public au reacționat după acest scandal. Printre ele se numără și jurnalistul Victor Ciutacu. Acesta a ținut să facă o paralelă între prestația lui Gheboasă și un comportament din trecut arătat de scriitorul Gabriel Liiceanu.

ADVERTISEMENT

Omul de televiziune spune că publicul român nu trebuie să uite că la un moment dat, pe fondul mișcărilor #rezist, și Liiceanu a susținut obscenitățile. ”O revoluție cu un mesaj de o simplitate desăvârșită, pe înțelesul tuturor, născută într-un hohot de râs și de exasperare. O revoluție fără dube, trupe de intervenție și gaze lacrimogene, în care n-ai avea în cine să tragi.

O revoluție bazată pe un mesaj-cod, pe o siglă care mătură totul în calea ei, o revoluție în care nimeni nu ridică pumnul în aer, nu amenință, nu urlă cu ochii scoși din cap.

ADVERTISEMENT

Așadar, nu vă scandalizați, dragii mei intelectuali, colegi și prieteni care suferiți de răul vulgarității. Cușca vulgarității lor, în care ne-au băgat de ani de zile, nu vă doare mai tare?”, este mesajul lui Ciutacu, conform Știripesurse.

Reacția organizatorilor Untold în scandalul Gheboasă

În același mesaj, Victor Ciutacu mai transmite că, ”dacă recitim cu creionu-n mână scrisele plin de miez ale omului de afaceri Gabriel Liiceanu într-un recent moment politic astral, ne pregătim de o schimbare de regim politic condusă de Gheboasă.  Asta-l diferențiază pe reputatul fiolosof de noi, plebea, care am rămas tributari versurilor inofensive fredonate lasciv de Minune, Vijelie și Salam”.

ADVERTISEMENT

Luni, la două zile după prestația lui Gheboasă, a venit o reacție și de la directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji. El spune că interpretul este doar unul dintre cei peste 250 de artiști care au cântat la Untold. În zilele următoare va fi demarată o analiză detaliată a tot ceea ce s-a întâmplat.

”Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de alta parte Gheboasă reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an.

Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România cât și în străinătate, în rândul tinerilor. Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor.

Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive. Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale”, spune Chereji.

ADVERTISEMENT
Tags: