News

Ce a pățit o femeie care și-a pus bebelușul de nouă luni la volanul mașinii sale, în trafic. S-a întâmplat în Maramureș, iar scena a fost filmată

Gest inconștient făcut de o mămică din Borșa, Maramureș. Femeia și-a pus bebelușul la volan, în timp ce se afla în trafic.
25.02.2024 | 13:47
Ce a patit o femeie care sia pus bebelusul de noua luni la volanul masinii sale in trafic Sa intamplat in Maramures iar scena a fost filmata
O mămică din Borșa, Maramureș, și-a pus bebelușul la volan / Foto: capturi TikTok
ADVERTISEMENT

Imagini cu un bebeluș de nouă luni așezat cu mâinile pe volan de către propria mamă, într-o mașină aflată în trafic, au circulat sâmbătă pe platformele sociale.

Ce amendă a primit femeia care și-a pus bebelușul la volan

Culmea, imaginile au fost postate chiar de tânăra mămică. În fața valului de critici la adresa ei, femeia a replicat scurt: ”Cu copilul meu fac ce vreau”.

ADVERTISEMENT

În urma vizionării imaginilor, Poliția Borșa s-a autosesizat, urmând să ia măsurile legale în cazul femeii care și-a pus bebelușul la volan.

În urma verificărilor, s-a stabilit că femeia din imagini are 25 de ani, locuiește în Borșa, iar la data realizării filmării a circulat fără centura de siguranță și și-a transportat copilul de 9 luni pe scaunul șoferului, fără un suport de fixare omologat.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, conducătoarea auto a fost amendată cu suma de 825 de lei. Polițiștii au anunțat că urmează să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru efectuarea unor verificări suplimentare.

Sute de copii devin victime ale accidentelor auto, în fiecare an

Nu este pentru prima dată când astfel de imagini ajung în mediul virtual. În 2022, un bărbat din Vâlcea s-a trezit cu un dosar penal după ce s-a filmat pe Valea Oltului în timp ce-și ținea bebelușul la volan. În imagini se vede cum mașina trece peste un pod, iar bărbatul controlează volanul cu genunchiul.

ADVERTISEMENT

Sute de copii devin victime ale unor accidente, în fiecare an, în România. Potrivit Eurostat, țara noastră deține cea mai mare rată a accidentelor rutiere din UE, de două ori față de media europeană.

În anul 2023, patru oameni au murit zilnic, în medie, iar nouă persoane au fost rănite. Într-un bilanț făcut public de Poliția Română, numărul total al deceselor a fost de 1.545, iar cel al răniților, de 3.535.

ADVERTISEMENT

În total, anul trecut s-au produs 4.525 de accidente rutiere grave și au fost reținute 225.887 de permise de conducere, cele mai multe pentru încălcarea legislației privind consumul de alcool.

ADVERTISEMENT