Life

Ce a pățit o româncă după ce a furat banii unui bătrân pe care îl îngrijea în Spania

O româncă a furat banii unui bătrân pe care îl îngrijea în Spania și a fost pedepsită pentru fapta comisă. Femeia va ajunge după gratii.
14.11.2022 | 22:34
Ce a patit o romanca dupa ce a furat banii unui batran pe care il ingrijea in Spania
O româncă a furat banii unui bătrân pe care îl îngrijea în Spania. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O româncă a furat banii din conturile unui bătrân de care avea grijă în Spania. Se pare că femeia a profitat de starea vulnerabilă a pensionarului. Pentru această faptă va merge după gratii.

O româncă a furat banii unui bătrân pe care îl îngrijea în Spania și va merge la închisoare

Românca l-a înșelat pe pensionarul în vârstă de 81 de ani cu suma de 340.000 de euro. Bătrânul nu avea capacitatea de a-și administra singur banii, așa că femeia care îl îngrijea avea acces la conturile sale.

ADVERTISEMENT

Bărbatul suferea de “o deficiență cognitivă neprotejată, care i-a afectat capacitățile intelectuale”, iar femeia care avea grijă de el a profitat de vulnerabilitatea sa.

Banii ar fi fost sustrași de femeie în perioada martie – aprilie 2020.

În acest caz, Parchetul din Spania a cerut o sentință de șase ani și șase luni de închisoare pentru româncă, potrivit La Informacion.

ADVERTISEMENT

Bătrânul suferea de mai multe afecțiuni. Acesta a crezut că românca “fără antecedente penale” îi va fi de mare ajutor. În schimb, femeia i-a luat sute de mii de euro din cont.

Până pe 7 aprilie 2020, din soldul de 366.072,56, așa cum era pe 5 martie 2019, au mai rămas doar 20.945,42 de euro.

ADVERTISEMENT

Femeia ar fi efectuat 160 de operațiuni de retragere numerar, cu sume cuprinse între 200 și 18.000 de euro.

“Aceste sume au fost obținute de către inculpat de la persoana în vârstă, care nu avea condițiile necesare pentru a-și putea gestiona banii, împrejurare de care inculpatul a profitat.”, a declarat procurorul, potrivit publicației citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi trimis bani rudelor din România din suma pe care a sustras-o de la bătrân.

Odată obținuți banii din contul bătrânului, inculpata, dar și alți membri ai familiei sale “au trimis în România, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, peste 8.000 de euro, în ciuda faptului că erau șomeri”, mai arată sursa menționată.

Faptele româncei constituie o înșelăciune, așa că românca va petrece ani buni la închisoare. În afară de pedeapsa cu închisoarea, femeia va avea de plătit despăgubiri în valoare de 345.127,14 de euro.

ADVERTISEMENT