News

Badantă româncă, închisoare cu suspendare în Italia. Ce greșeală fatală a făcut femeia care încerca să salveze o bătrână

Gabriela L. a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare în Italia pentru omor din culpă. Românca a comis o greșeală fatală încercând să salveze viața celei pe care o îngrijea.
28.05.2022 | 17:19
Badanta romanca inchisoare cu suspendare in Italia Ce greseala fatala a facut femeia care incerca sa salveze o batrana
Greșeala româncei a avut consecințe fatale Foto: ansa.it
ADVERTISEMENT

Femeia a ajuns în fața instanței pentru moartea Brunei Trafeli, în vârstă de 92 de ani, victima unui accident casnic, inculpata, este sosind în Italia în urmă cu câteva zile pentru a avea grijă de ea.

Badantă româncă, închisoare cu suspendare în Italia

Judecatoarea instanței din Pisa, Elsa Iadaresta, a condamnat-o pe româncă la pedeapsa cerută de procuror.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în noaptea de 15 martei 2018. Bătrâna a murit din cauza unei pături electrice care a luat foc. Când Gabriela L. a văzut-o pe bătrână înfășurată în pătura electrică din care ieșea fum, a început să arunce apă asupra femeii.

Badanta a crezut în acest mod reușește să stingă focul, dar nu a făcut altceva decât să agraveze situația și să producă un scurt circuit care a declanșat un incendiu.

ADVERTISEMENT

Epilogul a fost moartea bătrânei. Iar acțiunile româncei au ajuns sub lupa anchetatorilor.

Țipetele bătrânei din acea noapte au atras atenția româncei, dar intervenția acesteia nu numai că nu a salvat-o pe femeia pe care o avea în grijă, dar, potrivit rechizitoriului, ar fi creat condițiile pentru a agrava iremediabil situația, scrie publicația La Nazione.

Imobilul avea o instalație electrică din anii ’70

Avocata apărării, Simona Volpi a oferit instanței cadrul și contextul în care s-a petrecut drama din via Allori, localitatea Strada, în jurul orei 4.30 pe 15 martie 2018, menționând că imobilul avea instalația electrică din anii 70, iar pătura electrică ar fi fost foarte veche.

ADVERTISEMENT

De asemenea, avocata a mai spus că românca se afla doar de câteva zile în Italia și avea puțină experiență și că, în orice caz, chiar dacă a făcut greșeala de a arunca apă, intenția ei a fost să-i salveze viața bătrânei chiar dacă acțiunile sale au agravat situația.

Avocata a subliniat și că imobilul și centrala nu aveau niciun dispozitiv de siguranță.

Greșeala inițială a Gabrielei L. ar fi fost că nu a scos pătura electrică din priză înainte de a merge la culcare.

ADVERTISEMENT

Chiar și procurorul, în rechizitoriu, deși a cerut recunoașterea răspunderii penale a badantei și condamnarea aferentă, a acceptat multe aspecte evidențiate de avocata Volpi.

De altfel, în ciuda acuzației de omor din culpă, pedeapsa s-a limitat la șase luni cu suspendare.

ADVERTISEMENT