Românca s-a prezentat entuziasmată la recepție, fiind convinsă că va avea parte de un sejur de vis în stațiunea Băile Felix. Din păcate realitatea a fost total diferită și femeia a ajuns direct la spital după doar trei zile.
Dezamăgită de faptul că a fost atacată de ploșnițe timp de trei nopți, femeia s-a prezentat la recepție și a reclamat problema. Mai mult, și-a cerut banii înapoi pentru sejurul ratat. Drept răspuns, angajații hotelului i-au transmis că nu există ploșnițe în hotel și nu se pune problema ca turista să-și recupereze banii.
Întreaga aventură neplăcută a femeii a fost făcută publică de prietena acesteia, pe Facebook.
„Momentan prietena mea care s-a întors de aici, este în concediu medical, este ciupită maxim de PLOȘNIȚE din patul hotelului. Nu a rezistat decât 3 zile, noaptea la ora 1.20 s-a dus la recepție și a anunțat că pleacă, și recepționera cu zâmbetul pe buze i-a spus că nu poate să îi înapoieze banii pe sejur și tratament (3650 lei), și că nu știe de PLOȘNIȚE.
Când s-a întors în camera să strângă bagajele și a ridicat salteaua, colcăiau. Cu o zi înainte fusese la farmacie să cumpere ceva crezând că este vreo urticarie alimentară, farmacista i-a răspuns la salut, apoi s-a dus direct la raft să îi caute Advartan și loțiune de varicelă. Revenind la tejghea a întrebat sunteți la Mureș, nu ?. Deci și farmacista știe de PLOȘNIȚE.
Cert este că tot etajul 1 și 2 au PLOȘNIȚE, deși am găsit recenzii pe google încă din urmă cu două luni despre ele, și nu se curăță. Cred că este deja o afacere, vine omul se cazează, plătește sejurul și tratamentul, stă 2-3 zile cât rezistă la coșcovitul ploșnițelor, apoi fuge acasă.
Prietenă a sosit acasă cum vedeți în foto, este plină și pe spate, pe față, la subraț, pe burtă, tot….”, s-a plâns femeia pe Facebook, conform Replicaonline.ro.
Experții avertizează turiștii că pot să aducă acasă ploșnițe, dacă se cazează în hoteluri sau pensiuni unde există aceste insecte enervante.
”Oamenii care călătoresc, nu au mai luat contact atât de mult cu ele, au călătorit, şi au adus cu ei şi aceste ploşniţe. Ele sunt atrase de locuinţele oamenilor, se hrănesc cu sângele nostru, sunt active doar noaptea, trăiesc în spaţii foarte mici, crăpăturile paturilor, în crăpăturile mobilei. Ele sunt capabile să stea nemâncate, ascunse, până la 6 luni.
După care tu zici că ai scăpat de ele şi după 6 luni revin sunt destul de greu de ucis, sunt sensibile la temperaturi de peste 50 grade Celsius şi la temperaturi joase, de minus 20”, a explicat Elena Iulia Iorgu, cercetător la muzeul Grigore Antipa.