News

Ce a pățit un bărbat din Craiova când a mers la supermarket. După ce a plecat de la casa de marcat și s-a uitat pe bon, nu i-a venit să creadă ce vede

Frustrarea cumpărătorilor nu are limite când se simt traşi pe sfoară în supermarketuri, plătind la casă preţuri mai mari decât cele afişate la raft.
06.05.2023 | 15:29
Ce a patit un barbat din Craiova cand a mers la supermarket Dupa ce a plecat de la casa de marcat si sa uitat pe bon nu ia venit sa creada ce vede
Surpriză neplăcută pentru un craiovean care a mers la cumpărături
ADVERTISEMENT

Atenţie mare când mergeţi la cumpărături şi nu vă lăsaţi înşelaţi de preţurile afişate la raft. Nu de puţine ori se întâmplă ca acestea să fie diferite de cele de la casele de marcat, iar dacă nu sunteţi atenţi aţi putea fi înşelat chiar cu câteva zeci de lei la un singur drum pe care-l faceţi la supermarket.

Preţuri cu dublu înţeles şi în pieţe

Păţania recentă a unui craiovean este mărturie a faptului că încă se mai practică această metodă de înşelăciune, sub pretextul că angajaţii nu au avut timp să schimbe preţurile afişate la raft.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că legislaţia a fost înăsprită, iar maganizele sunt drastic amendate dacă preţurile nu coincid, practica încă se mai întâlneşte în multe locuri din ţară, şefii de magazine mizând pe faptul că în cele mai multe cazuri diferenţele nu sunt chiar mari, iar cleintul nu se va obosi să depună plângere pentru câţiva lei.

De 1 mai, un bărbat din Craiova a mers la cumpărături la un supermarket şi când a ajuns acasă a avut această neplăcută surpriză să constate că a fost taxat cu mai mulţi bani decât preţul care era afişat la raft.

ADVERTISEMENT

Concret, punga de fasole pe care tocmai o cumpărase costa 12.99 lei la raft, însă pe bonul emis de casier prețul afişat era cu 1 leu mai mare. Înfuriat, craioveanu a postat întâmplarea pe reţelele de socializare.

”Atenție, fură! Preț diferit la raft fata de casă”, a scris el pe grupul de Facebook intitulat “Ești din Craiova dacă…”. Cometariile celor care s-au confruntat cu situaţii similare nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

“I-am prins de multe ori cu preţuri umflate. Dacă nu te uiți pe bon, te-ai fraierit” sau “Am păţit-o şi eu ieri. Se bazează că nu te mai întorci pentru 1-2 lei”, sunt doar câteva dintre comentariile celor care s-au confruntat cu situaţii similare la supermarket.

O altă situaţe de înşelăciune a fost semnalată şi în Piaţa Centrală din Craiova, unde preţul fructelor este scris intenţionat cu dublu înţeles de către comercianţi. Astfel, dacă la prima vedere pare că preţul unui kilogram de mere este de 3,00 lei, de fapt eşti taxat cu 3,99 lei, acel 99 fiind în aşa fel scris încât să poate fi confundat uşor cu cifra 0.

ADVERTISEMENT

“Ceva frumos de la Piaţa Centrală. Preturi cu dublu inteles, abia dupa ce vezi cateva mere pe fundul sacosei realizezi ca de fapt pretul este 3,99. Oare nu mai patruleaza nimeni prin piete sa faca ordine? Targuri si Piete ce se intampla ??”, a scris un alt cumpărător.

ADVERTISEMENT