News

Ce a pățit un profesor român în Canada! Acesta a refuzat să-i amâne examenul unui student din Myanmar

21.03.2021 | 12:15
Ce a patit un profesor roman in Canada Acesta a refuzat sai amane examenul unui student din Myanmar
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce a pățit un profesor român în Canada după ce a refuzat să-i amâne examenul unui student din Myanmar. Concret, Emanoil Theodorescu, cadru didactic la Universitatea York a devenit ținta unui tir de mesaje dezaprobatoare pe internet.

S-a întâmplat lucrul acesta după ce discuția pe e-mail pe care a purtat-o cu un student din Myanmar a a devenit virală.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în urma evenimentelor, acesta a fost suspendat de la cursul de matematică pe care îl predă.

Ce a pățit un profesor român care preda în Canada!

Mai exact, conform schimbului de mesaje, studentul nu a ezitat și i-a solicitat românului o amânare a examenului. Acesta a motivat prin faptul că a aflat recent că Armata va tăia începând cu ziua următoare accesul la internet.

ADVERTISEMENT

„Tocmai am aflat că de mâine toate datele mobile, WIFI și serviciile de internet vor fi întrerupte. Prin urmare, va exista o întrerupere totală a comunicațiilor”, i-a transmis studentul din Myanmar profesorului Theodorescu.

Replica primită nu a fost una de nivelul universității la care era angajat acesta. „Nu există amânare. Se transferă la examenul final. E ultima șansă, semn rău”, i-a răspuns Theodorescu elevului.

ADVERTISEMENT

„Chiar și internetul a căzut odată cu Covid-19?”, a continuat să întrebe profesorul. În tot acest timp, studentul s-a chinuit să-i explice acestuia întreaga situație din Myanmar.

Vă readucem aminte că țara este zguduită de proteste, după ce armata a dat o lovitură de stat în februarie. „Aproape 200 de protestatari au fost împușcați acum. Regimul a decis să oprească toate comunicațiile”, i-a spus studentul.

ADVERTISEMENT

În momentul în care elevul a întrebat dacă examenul final va fi 60% din nota lor, românul Theodorescu a răspuns că „așa ceva”. „Bine, mulțumesc. Deci nu ar trebui să-mi fac griji dacă pierd testul mâine?”, a întrebat studentul din Myanmar.

„Data viitoare când îți lipsește ceva, s-a terminat. Apropo, remarcile tale (atât legate de acest curs, cât și de țara de origine) m-au făcut să mă întreb cum înțelegi realitatea”, a adăugat profesorul. ”Oamenii nu sunt împușcați doar pentru că protestează, ci din motive mult mai profunde. Și lăsând totul la examenul final, va fi greu să treci cursul, din lipsă de practică, dacă nu din altceva”, i-a mai spus acesta elevului.

La puțin timp după ce discuția a ajuns pe internet, Universitatea York a transmis un comunicat. „A existat o comunicare recentă între un profesor al Departamentului de Matematică și Statistică și un student care nu reflectă aceste valori.

Dorim să îi asigurăm pe toți cei interesați că personalul superior din facultate a reușit să ia contact direct cu studentul în noaptea schimbului de mesaje cu profesorul şi şi-a exprimat clar sprijinul pentru circumstanțele dificile și, în plus, l-a asigurat că vor fi realizate modificările necesare pentru susţinerea examenului. Au fost făcute demersuri pentru predarea alternativă a cursului”, a transmis universitatea care i-a șters imediat de pe pagina facultății infformațiile de contact ale profesorului

ADVERTISEMENT
Tags: