Life

Ce a pățit un român de Revelion în Rusia. Amintire de coșmar. „Rumanski, niet”. Video

Ce a pățit un român în Rusia, de Revelion. Acesta a povestit totul într-un clip video. Experiența a fost una foarte neplăcută.
03.01.2024 | 12:21
Ce a patit un roman de Revelion in Rusia Amintire de cosmar Rumanski niet Video
Ce a pățit un român în Rusia, de Reveluon. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a mers în Rusia de Revelion și a povestit prin ce întâmplare neplăcută au trecut el și partenera sa. Cei doi au fost supuși unui control foarte strict.

Ce a pățit un român de Revelion în Rusia. Experiența a fost una neplăcută

Cosmin Avram, un vlogger român, și iubita sa au vrut să petreacă Anul Nou în Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraș din Rusia, în care s-a născut președintele Vladimir Putin. Din păcate, cei doi au avut parte de o experiență neplăcută.

ADVERTISEMENT

La nici o zi de când a fost postat pe YouTube, clipul video avea deja aproximativ 200.000 de vizualizări și mii de comentarii. Creatorul de conținut este urmărit de peste 153.000 de abonați.

Vloggerul și partenera sa au vrut să meargă în piață să vadă artificiile, pentru a vedea cum se distrează oamenii din Sankt Petersburg. Însă niciunul dintre cei doi nu se aștepta la ce a urmat apoi.

ADVERTISEMENT

“Tocmai am ajuns aici, în Sankt Petersburg, să facem Revelionul. De fapt, am ieșit pe stradă pentru a vedea care e situația, pentru a lua pulsul orașului.

Se întâmplă lucruri ciudate, motiv pentru care am decis să filmez, să fac un vlog improvizat, pentru că nu aveam de gând să fac așa ceva”, a povestit Cosmin Avram în clipul video de pe YouTube.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cei doi au ajuns într-o piață, acolo unde erau sute de polițiști și de militari care i-au controlat foarte bine, în mai multe etape. În urma acestui control amănunțit, Cosmin Avram și iubita lui nu au fost lăsați să intre în piață. Motivul a fost faptul că aveau pașaport românesc.

“Pe o parte îi bagă în aceste autobuze, o parte trecem. Pe noi ne-au întors de aici de la controlul de securitate, s-au uitat în pașapoarte și au zis că suntem români: românii, nu! Romanski niet! Românii nu au voie să vadă focurile de artificii! Așa că ne întoarcem.

ADVERTISEMENT

Bine ați venit în Rusia, ce să zic! Nu ne lasă! După ce am stat la prima coadă foarte mult… ciudat, acum trebuie să ne întoarcem. Pur și simplu nu înțeleg de ce. Toată lumea intră, noi nu. Au zis că romanski passport, niet!”, a adăugat vloggerul.

Cum au reușit să ajungă în piață, până la urmă

În continuare, creatorul de conținut a povestit ce s-a întâmplat după primul control, de care el și partenera lui au trecut. Cei doi au fost întorși din drum, fără a li se oferi o explicație în acest sens.

Cosmin Avram a menționat că oamenii nu erau atât de stricți în Moscova, așa cum s-a întâmplat în Sankt Petersburg. Vloggerul a fost întrebat de unde este, i s-a cerut pașaportul la control și a fost dat afară.

“Aici, inițial au controlat tot, pentru că te pune să scoți geanta, controlează tot. Au văzut că nu știu rusă, că nu înțeleg ce zice. I-am spus că sunt turist, m-au întrebat de unde sunt. I-am zis România.

Mi-a cerut pașaportul, s-a uitat spre pașaport, s-a întors spre colegii săi, le-a spus romanski, după aia niet. Romanski niet. Și ne-a dat afară.

Dubios. N-aș vrea să spun că e discriminare, dar așa pare. Am vrut să vă arătăm focurile de artificii mai de aproape”, a adăugat el în clipul video, notează adevarul.ro.

Vloggerul și-a dorit să prezinte aspectele pozitive din Rusia, așa cum face cu orice țară vizitată. Deși a vrut să fie obiectiv, nu a putut să nu detalieze această întâmplare atât de bizară.

“Că tot i-am lăudat până acum în toate clipurile, trebuia să meargă ceva prost, până la urmă. Erau foarte multe persoane din India, intrau fără probleme. Nici nu știu dacă e un concert. Am zis să filmăm puțin, măcar 10-15 minute”, a mai spus acesta.

Ce s-a întâmplat la miezul nopții

În cele din urmă, vloggerul a găsit un loc unde polițiștii nu erau atât de stricți. El și partenera sa au reușit să intre, până la urmă. Cosmin Avram a observat, apoi, că alți oameni, de alte naționalități, erau lăsați să intre.

După ce s-a bucurat de o prăjitură și un ceai în centrul orașului, vloggerul a aflat că va fi supus unui nou control. Deși el și partenera lui credeau că vor vedea un foc de artificii în piață, la miezul nopții, s-a întâmplat cu totul altceva.

La 00:00 a apărut, pe un ecran, chipul lui Vladimir Putin, care ținea un discurs, iar clădirile au fost luminate în culorile steagului Federației Ruse. În final, vloggerul a realizat că totul a fost un eșec.

“Concluzia mea este că acele trei persoane de la securitate au zis că noi ca și români nu avem voie să ascultăm discursul lui Putin, alt motiv nu văd. Până să verifice pașaportul și să vadă că suntem din România nu au fost probleme”, a mai spus Cosmin Avram.

ADVERTISEMENT