News

Video. Focuri de artificii pentru intrarea în 2024. Imagini spectaculoase din Brazilia și SUA. Update

Cele mai spectaculoase focuri de artificii la intrarea în 2024. După imagini de vis din Noua Zeelandă, spectacol uriaș la Sidney, în Australia, urmărit de un milion de oameni.
01.01.2024 | 10:42
Video Focuri de artificii pentru intrarea in 2024 Imagini spectaculoase din Brazilia si SUA Update
Focuri de artificii spectaculoase pentru intrarea în 2024. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
01-01-2024
08:51

Focuri de artificii spectaculoase în Brazilia și SUA

Luni, 1 ianuarie, la primele ore ale dimineții pe fusul orar din Europa, au intrat în Anul Nou 2024 și statele din America de Sud și America de Nord. Imagini spectaculoase vin din Brazilia și Statele Unite.

Celebra plajă Copacabana din Rio de Janeiro a fost plină, ca de obicei, pentru focurile de artificii de la trecerea dintre ani. În social media au apărut imagini superbe cu festivitățile din statul sud-american.

La ora 7.00 (ora României) a făcut pasul în 2024 și SUA. Cu piesa ”New York” pe fundal al lui Frank Sinatra, metropola americană a pătruns în 2024 cu un spectaculos foc de artificii și cu multe confetti. 

31-12-2023
13:36

Un milion de oameni s-au adunat la Sidney pentru a urmări peste 13.000 de focuri de artificii lansate în emblematicul port al orașului

Australia este una dintre primele țări din lume care sărbătorește trecerea dintre ani, alături de alte națiuni din Pacific.

Peste 13.000 de focuri de artificii au fost lansate deasupra portului Sydney în noaptea de Anul Nou. Mii de oameni s-au adunat cu câteva ore înainte pentru a urmări spectacolul.

Orașul Sydney estimează că focurile de artificii vor atrage și în acest an un milion de persoane. Însă, datorită retransmisiei, o audiență mult mai mare, de aproape 425 de milioane de telespectatori, se va putea bucura de spectacol.

Aproape 200 de puncte de tragere sunt aliniate de-a lungul podului Harbour Bridge, dar focuri de artificii sunt trase și de pe ambarcațiuni și de pe terase. Masa de materiale pirotehnice umple echivalentul a 18 containere, potrivit departamentului de comunicare al orașului.

Australia este una dintre primele țări din lume care sărbătorește trecerea dintre ani, alături de alte națiuni din Pacific. Mulți oameni au început deja să se instaleze încă de la orele dupăamiezii, cu picnicuri pe peluze și în zonele pietonale de pe malul apei, sperând să fie bine plasați pentru a se bucura de spectacol. Unii vizitatori și-au instalat corturile chiar și cu o seară înainte, pentru a nu pierde cele mai râvnite locuri.

Pe lângă focurile de artificii, spectatorii se vor putea bucura de un spectacol de lumini proiectat pe Opera din Sydney. Scopul este de a sărbători jumătate de secol împlinit de emblematica clădire a orașului.

Focuri de artificii spectaculoase pentru intrarea în 2024 încep să vină din tot mai multe state ale lumii. Kiribati, națiunea din Pacific, a devenit prima țară intrată în noul an.

Focuri de artificii spectaculoase pentru intrarea în 2024. Imagini spectaculoase din Noua Zeelandă

Cea mai mare insulă a țării, Kirimati, a intrat în 2024 la ora 12:00, ora României. Și-a luat rămas bun de la 2023 și Noua Zeelandă, la ora 13:00. Urmează Australia, Japonia, China și cele două Corei.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, cele mai spectaculoase imagini din statul neozeelandez vin de la Auckland. Orașul a întâmpinat noul an cu un foc de artificii lansat de pe cea mai înaltă clădire a sa, Sky Tower. Vârful turnului s-a luminat în diferite culori în timp ce artificiile au explodat pe cer.

Mii de oameni s-au adunat în apropierea clădirii din Auckland, primul oraș important din lume care sărbătorește noul an. O numărătoare inversă de 10 secunde a fost proiectată pe baza turnului. Apoi s-a dat startul focului de artificii, în uralele și aplauzele petrecăreților din zonă.

ADVERTISEMENT

Tot la ora 13.00 (ora României) au mai intrat în Noul An Samoa și Tonga. La ora 14.00 vor intra Fiji și estul Rusiei, pentru ca la 15.00 să intre Australia de Est (Melbourne și Sydney). Abia la 16.00 celebrează noul an Australia Centrală (Brisbane, Darwin și Adelaide).

Ultimele zone care intră în 2024 (1 ianuarie, ora României):

  • 5.00 – Argentina, Chile, Paraguay;
  • 6.00 – estul Canadei, Bolivia, Puerto Rico;
  • 7.00 – New York, Washington, Detroit (SUA), Cuba;
  • 12.00 – Hawaii, Tahiti și Insulele Cook;
  • 14.00 – Insulele Baker și Howland (SUA).
ADVERTISEMENT

Se anunță un foc de artificii spectaculos la Sydney

Există multe voci care spun că focurile de artificii din Australia sunt cele mai spectaculoase din lume. An de an, Sydney Harbour Bridge și Opera House sunt luminate de spectacole pirotehnice impresionante.

În acest an, 13.000 de artificii vor fi lansate de pe acoperișurile clădirilor din apropierea portului. Luminile de pe cer vor fi însoțite de muzica ce va răsuna din boxe uriașe amplasate în zonă. Conform The Sun, 8 tone de obiecte pirotehnice vor fi lansate de la Sydney.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia actualului Revelion, mai multă poliție ca oricând a fost desfășurată în Sydney. Se preconizează că peste un milion de oameni se vor afla pe malul apei portului pentru a prinde cele mai bune imagini ale focurilor de artificii.

Recent, mii de oameni au campat în cele mai bune puncte de observație din această dimineață. Malul apei din Sydney a fost recent scena unor proteste aprinse pro-palestiniene, după ce Opera din Sydney a fost iluminată în culorile drapelului israelian.

ADVERTISEMENT